Cum va fi VREMEA în următoarea săptămână | Anunţul de la meteorologi: Vremea se răceşte în toată ţara, iar temperaturile scad sub 10 grade

Vremea începe, de marţi, să se răcească, temperaturile continuând să scadă şi în cursul zilei de miercuri, în toată ţara, iar termometrele nu vor indica mai multe de 14 grade Celsius, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu Teodora Cumpănaşu.

7934 afișări
Imaginea articolului Cum va fi VREMEA în următoarea săptămână | Anunţul de la meteorologi: Vremea se răceşte în toată ţara, iar temperaturile scad sub 10 grade

Cum va fi VREMEA în următoarea săptămână | Anunţul de la meteorologi: Vremea se răceşte în toată ţara, iar temperaturile scad sub 10 grade

„Temperaturile scad, de azi (marţi - n.red.), în majoritatea regiunilor şi nu vor fi mai mult de 14 grade Celsius, uramând ca, de miercuri, să asistăm din nou la o scădere a temperaturilor, mai ales în regiunile din sud, unde nu vor fi mai mult de 9 grade. Totodată, marţi cerul va fi închis în majoritatea regiunilor, dar ploi vor fi doar pe arii restrânse”, a spus meteorologul din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Conform sursei citate, începând de joi, temperaturile încep să crească uşor.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul ANM, în perioada 13-26 noiembrie, vremea continuă să se răcească, treptat, iar spre finalul intervalului termometrele nu vor indica mai multe de 8 grade Celsius.

Prognoza meteo Banat:

În prima zi de prognoză vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o medie a maximelor termice de 16 grade. În următoarele două zile valorile termice diurne vor scădea cu aproximativ 7...8 grade, apoi, până în data de 20 noiembrie nu vor mai avea modificări semnificative, iar media lor va fi în jurul valorii de 10 gade. Ulterior, vremea se va răci treptat, astfel că temperaturile maxime vor atinge, în medie, 8 grade la sfârşitul intervalului. Valorile termice nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, iar media lor va fi de 8...9 grade la începutul intervalului de prognoză şi 1 grad la finalul acestuia.

Trecător vor fi posibile ploi slabe, aproape zilnic.

Prognoza meteo Cişana:

Valorile termice diurne se vor situa, în prima zi, peste cele normale la această dată, iar media lor va fi de 16 grade. În data de 14 noiembrie se va răci accentuat, apoi, până în 20 noiembrie nu vor mai fi variaţii semnificative, iar media maximelor termice va fi de 9...11 grade. În zilele care vor urma, se va resimţi o nouă scădere de temperatuă, astfel că în ultima zi de prognoză media maximelor termice va ajunge la 6...7 grade. Vor scădea şi minimele termice, de la o medie de 8 grade în prima zi, până la 0 grade la finalul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 13 noiembrie şi după data de 19 noiembrie.

Prognoza meteo Transilvania:

Media temperaturilor diurne va scădea de la 16 grade în prima zi, până la 8 grade în data de 15 noiembrie. În ziua următoare va creşte cu 2 grade, apoi va reveni la 8 grade, nivel la care se va menţine şi în următoarele 3 zile. Între 21 şi 26 noiembrie se va resimţi o nouă scădere a valorilor termice, cu aproximativ 2 grade. Temperaturile minime vor fi şi ele în scădere, media lor va fi pozitivă până în jurul datei de 18 noiembrie, apoi va coborî sub pragul îngheţului, iar în ultimele două zile va atinge -2 grade.

Pe arii restrânse vor fi posibile ploi slabe aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo Maramureş:

În prima zi de prognoză vremea va fi caldă pentru această dată, cu o medie a valorilor maxime de temperatură de 14...15 grade, iar a minimelor de 6 grade. Ulterior vremea va intra într-un proces de răcire treptată, astfel că în ultimele zile de prognoză maximele termice vor fi în medie de 6 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade.

Local vor fi ploi slabe, trecătoare, mai ales în primele două zile ale intervalului şi după data de 19 noiembrie.

Prognoza meteo Moldova:

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la începutul primei săptămâni, apoi se va răci semnificativ, media temperaturilor maxime coborând spre 8 grade în data de 14 noiembrie. Apoi va continua să se răcească uşor. Temperaturile minime vor creşte de la o medie de 4 grade în prima zi a intervalului, până la 6...7 grade în data de 14 noiembrie, apoi vor scădea, astfel că în 19 noiembrie media lor va fi în jurul valorii de -1 grad. Între 20 şi 23 noiembrie media temperaturilor minime va fi de 0...1 grad, apoi va scădea din nou, iar la sfârşitul intervalului va reveni la -1 grad.

Pe spaţii mici va ploua slab, mai ales după data de 20 noiembrie.

Prognoza meteo Dobrogea:

Media temperaturilor maxime va scădea semnificativ, de la 18 grade în 13 noiembrie, până la 8 grade în jurul datei de 18 noiembrie. În intervalul imediat următor, valorile medii diurne vor creşte până în data de 21 noiembrie când media maximelor va fi de 11 grade. Apoi se va răci uşor. Media minimelor va scădea după data de 14 noiembrie, iar în 19 noiembrie va fi de 3...4 grade. În intervalul 20-26 noiembrie mediile temperaturii minime vor oscila uşor între 3 şi 5 grade.

Probabilitatea de ploaie slabă va fi în creştere după data de 15 noiembrie.

Prognoza meteo Muntenia:

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal în primele două zile, când media temperaturilor maxime se vor situa în jurul a 18 grade, apoi se va răci accentuat, iar în zilele de 17 şi de 18 noiembrie maximele vor atinge, în medie, doar 7 grade. În intervalul 19 - 21 noiembrie vremea se va încălzi uşor până la o medie a maximelor termice de 10 ...11 grade, iar între 22 şi 26 noiembrie vor fi maxime de 7...9 grade. Minimele vor scădea treptat, de la o medie de 7...8 grade la începutul intervalului, până la 1 grad, în ultimele zile.

Probabilitatea mai mare de apariţie a ploilor, slabe, va fi în zilele de 16 şi de 17 noiembrie şi după data de 20 noiembrie.

Prognoza meteo Oltenia:

În primele două zile ale intervalului vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu o medie a maximelor termice de 16 grade. Între 15 şi 18 noiembrie valorile de temperatură vor scădea spre 6...7 grade (mai accentuat în prima zi). Din 19 noiembrie şi până la sfârşitul intervalului media temperaturilor maxime va oscila între 7 şi 9 grade. Temperaturile minime vor scădea treptat, de la o medie de 7..8 grade în primele 3 zile, până la 1...2 grade în ultimele două zile.

Ploi slabe, în general pe arii restrânse, vor fi aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo la munte:

Atât temperaturile maxime, cât şi cele minime, vor fi în scădere. Media maximelor va coborî de la 8...9 grade în primele două zile, până la 0...1 grad în a doua săptămână, iar a minimelor de la 1...2 grade, până la -5...-4 grade.

Trecător vor fi precipitaţii slabe aproape în fiecare zi, în primele zile predominant sub formă de ploaie, apoi mai ales lapoviţă şi ninsoare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici