Cum va fi vremea până în luna iulie. Ce temperaturi vor fi în fiecare regiune a ţării. HARTA ANM

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna iulie.

6262 afișări
Imaginea articolului Cum va fi vremea până în luna iulie. Ce temperaturi vor fi în fiecare regiune a ţării. HARTA ANM

Cum va fi vremea până în luna iulie. Ce temperaturi vor fi în fiecare regiune a ţării. HARTA ANM (Imagine: Marius Smadu/Mediafax Foto)

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

MAI

Temperaturile medii lunare se vor situa în general în limite apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor prezenta în general valori apropiate de mediile climatologice, iar în vestul, centrul şi estul ţării acestea pot înregistra o tendinţă spre excedent.

IUNIE

Regimul termic va fi în general apropiat de normalul climatologic în cea mai mare parte a regiunilor, exceptând sud-estul, vestul şi local în sudul ţării, unde valorile termice se pot situa peste cele normale.

Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de mediile lunare în centrul şi nordul ţării, iar în restul teritoriului acestea se vor situa în general sub valorile normale.

IULIE

Temperatura aerului va prezenta valori peste mediile climatologice în cea mai mare parte a regiunilor, iar în centrul şi nordul teritoriului acestea vor fi apropiate de normal.

Cantităţile lunare de precipitaţii se pot situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului.

Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici