Al treilea val de relaxare vine cu un nou ghid pentru mersul la sală. Cum vei face sport începând de luni

  • De luni poţi merge la sala de fitness, însă regulile ce trebuie respectate au apărut abia azi în Monitorul Oficial
  • Vei avea acces pe bază de programare, ţi se va lua temperatura la intrare şi vei renunţa la mască doar cât lucrezi la aparate
  • Recomandarea e să te limitezi la un singur aparat şi să eviţi "circuitele"
  • Nu vei avea acces la duşuri sau saună, însă vei putea intra în vestiar
1356 afișări
Imaginea articolului Al treilea val de relaxare vine cu un nou ghid pentru mersul la sală. Cum vei face sport începând de luni

Sursa FOTO: Profimedia

15 iunie vine cu al treilea val de măsuri de relaxare, astfel că de luni poţi reveni la activitatea fizică din sălile de fitness şi aerobic.

Aşa cum ne-am obişnuit în ultima perioadă, ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii a apărut abia sâmbătă dimineaţă în Monitorul Oficial şi îţi spune că vei merge la sală în baza unei programări prealabile.

Pe modelul rezervărilor de la terase, şi sălile de fitness vor ţine o evidenţă cu numele persoanelor ce intră în sală, astfel încât autorităţile să poată demara o anchetă epidemiologică în cazul apariţiei vreunui caz de infectare cu COVID-19.

La intrare vei trece prin triajul epidemiologic pe care probabil l-ai întâlnit în ultimele săptămâni şi la intrarea în instituţii sau clădiri de birouri. Asta înseamnă că ţi se va lua temperatura, urmând să fie interzis accesul persoanelor care au temperatură mai mare de 37,3 grade şi care prezintă simptome respiratorii (tuse, strănut, rinoree etc).

La recepţia unităţii şi în spaţiile comune vei purta mască de protecţie, inclusiv în sala de fitness, urmând să renunţi la ea doar cât timp faci efort fizic intens, adică atunci când lucrezi efectiv la aparate.

Odată ce ai intrat în sală, numărul de persoane care se antrenează simultan cu tine va fi limitat, în funcţie de capacitatea sălii, astfel încât să ai la dispoziţie 7 mp în cazul exerciţiilor anaerobe (pe aparate) şi 10 mp în cazul exerciţiilor de tip aerobic (activităţi de grup).

Ordinul de ministru îţi recomandă să foloseşti un singur aparat pe parcursul unui antrenament şi să eviţi să lucrezi în regim de circuit, adică să treci pe la mai multe aparate.

În plus, aparatele vor fi aşezate astfel încât să stai la cel puţin 1,5 m faţă de orice altă persoană, în timp ce în cazul exerciţiilor de grup va trebui asigurată o distanţă de 2 m între participanţi.

Aparatele vor fi dezinfectate după fiecare utilizator şi vei găsi recipiente cu soluţii dezinfectante la intrarea în sală.

După antrenament, vei avea acces la vestiare, însă tot cu menţinerea distanţării şi evitarea aglomeraţiei. Nu vei face duş la sală şi nici acces la saună nu vei avea.

Redeschiderea sălilor de fitness, a piscinelor în aer liber şi a mallurilor, alături de reluarea activităţii grădiniţelor şi a afterschoolurilor sunt principalele noi măsuri de relaxare, valabile din 15 iunie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici