Cursele spre Italia de pe Aeroportul Băneasa au fost anulate. Cele de pe aeroportul Timişoara, anulate sau întârziate

Trei curse Wizz Air care trebuiau să decoleze, marţi, de pe Aeroportul Băneasa spre Bergamo, Veneţia şi Pisa au fost anulate din cauza grevei generale a sindicaliştilor din Italia, iar o alta va pleca spre Roma cu aproape opt ore întârziere.

656 afișări
Imaginea articolului Cursele spre Italia de pe Aeroportul Băneasa au fost anulate. Cele de pe aeroportul Timişoara, anulate sau întârziate

Cursele spre Italia de pe Aeroportul Băneasa au fost anulate (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni, Valentin Iordache, a declarat pentru MEDIAFAX că din cauza grevei generale din Italia au fost anulate pe Aeroportul Băneasa trei curse Wizz Air spre Bergamo, Veneţia şi Pisa.

Iordache a mai spus că o altă cursă Blue Air care trebuia să decoleze de pe Aeroportul Băneasa spre Roma la ora 9.30 va pleca la ora 17.00.

Cursele de pe Aeroportul Otopeni programate marţi dimineaţă au decolat spre Roma, a adăugat Iordache.

De pe Aeroportul Otopeni au decolat, marţi dimineaţă, două curse spre Roma, una la 6.44 şi alta la 7.57, potrivit site-ului Aeroportului Otopeni. Alte curse cu destinaţia Italia care ar trebui să plece de pe Aeroportul Otopeni sunt la 14.30 spre Milano, la 17.45 spre Bari şi la 18.30 spre Roma.

Şi la Timişoara au fost anulate sau întârziate curse spre Italia

O cursă Wizz Air care trebuia să decoleze, marţi, de pe Aeroportul Internaţional din Timişoara cu destinaţia Roma a fost anulată, iar alte şapte curse Carpatair înregistrează întârzieri din cauza grevei generale a sindicaliştilor din Italia.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional din Timişoara, Nicoleta Trifan, a declarat marţi că şapte curse aeriene care aveau ca destinaţie Italia sunt reprogramate, iar una a fost anulată din cauza grevei generale din ţara respectivă.

Ea a precizat că, din cauza faptului că Aeroportul din Timişoara este un hub aerian, întârzierile se vor răsfrânge şi asupra altor curse.

Potrivit site-ului Aeroportului Internaţional din Timişoara, cursa Wizz Air care trebuia să decoleze la ora 13.10 spre Roma a fost anulată, iar cursele Carpatair care urmau să decoleze spre Roma, Bologna, Verona, Bergamo, Florenţa, Veneţia şi Ancona înregistrază întârzieri de până la patru ore, din cauza grevei din Italia.

Nicoleta Trifan a spus că traficul aerian va reveni la normal de îndată ce greva va înceta.

Ministerul Afacerilor Externe i-a avertizat pe românii care doresc să călătorească în Italia că pe teritoriul acestui stat are loc, marţi, o grevă generală a confederaţiei sindicale CGIL împotriva măsurilor de austeritate.

Mişcarea de protest va afecta transportul aerian, urban, naval şi feroviar. MAE menţionează că angajaţii din transportul aerian nu vor lucra între orele 10.00 şi 18.00, iar cei din transportul naval şi feroviar vor opri activitatea între 9.00 şi 17.00, fiind prevăzute întârzieri de opt ore faţă de programul normal.

Transportul urban va fi afectat la Roma şi Napoli de la 9.00 la 17.00, la Milano de la 18.00, la Torino de la 9.00 la 12.00 şi de la 15.00 la 18.00, la Bologna de la 19.30 şi la Palermo de la 8.30 la 17.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici