Cursurile din învăţământul preuniversitar din Bucureşti vor fi suspendate marţi. Câte şcoli au fost închise luni în întreaga ţară

Cursurile din învăţământul preuniversitar din Capitală vor fi suspendate marţi, decizia fiind luată în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti.

2468 afișări
Imaginea articolului Cursurile din învăţământul preuniversitar din Bucureşti vor fi suspendate marţi. Câte şcoli au fost închise luni în întreaga ţară

Cursurile din învăţământul preuniversitar din Bucureşti vor fi suspendate marţi. Câte şcoli au fost închise luni în întreaga ţară (Imagine: Cristi Movila/Mediafax foto)

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a decis suspendarea cursurilor, marţi, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Capitală, a declarat, pentru MEDIAFAX, inspectorul general şcolar Cristian Alexandrescu.

Luni, cursurile se vor desfăşura normal, a adăugat Alexandrescu.

Conducerile unităţilor de învăţământ vor asigura informarea elevilor, a părinţilor şi a cadrelor didactice, potrivit ISMB.

La nivelul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti este asigurată permanenţa la telverde (0800816021).

Şi săptămâna trecută cursurile au fost suspendate în Capitală luni după-amiază, marţi şi miercuri.

Peste 3.800 de unităţi de învăţământ sunt închise, luni, din cauza condiţiilor meteorologice, dar numărul lor va creşte marţi, după ce Prefectura Dolj şi ISMB au anunţat suspendarea cursurilor în respectivul judeţ şi în Capitală.

Potrivit datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene şi centralizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului luni, la ora 10.00, în 15 judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşura în mod normal, nefiind afectată de ninsorile abundente sau temperaturile scăzute, arată un comunicat al MECTS.

În urma deciziei de duminică, seară, cursurile sunt suspendate integral, luni, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, în judeţele Ialomiţa, Gorj, Giurgiu, Mehedinţi, Vrancea, Dolj şi Olt.

În judeţul Buzău, comitetul judeţean a decis suspendarea cursurilor pentru luni doar în mediul rural, în timp ce în judeţul Vâlcea, de la decizia de suspendare a cursurilor în această zi fac excepţie şcolile din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Inspectoratele şcolare judeţene din Arad, Bihor, Constanţa, Hunedoara, Ilfov, Iaşi, Maramureş, Prahova, Satu Mare, Timiş au raportat suspendarea cursurilor în mai puţin de 10 unităţi de învăţământ.

În judeţele Argeş, Brăila, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Galaţi, Teleorman, Vaslui sunt maximum 100 de unităţi de învăţământ închise.

De luni, ora 12.00 până marţi, ora 2.00, Capitala este avertizată cu Cod portocaliu de ninsori abundente, avertizare valabilă pentru toată jumătatea sudică a ţării.

Vor fi afectate judeţele judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi, Brăila, Constanţa, Tulcea. Aici va ninge abundent, iar vântul va sufla cu rafale de până la 55 kilometri pe oră, stratul nou de zăpadă depăşind 30 - 50 de centimetri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici