Cursurile din învăţământul preuniversitar, suspendate marţi în Bucureşti în 12 judeţe. În ce zone elevii vor sta acasă

Ministerul Educaţiei informează că marţi vor fi suspendate integral cursurile, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, în 12 judeţe - Argeş, Buzău, Călăraşi, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa Mehedinţi, Olt, Prahova, Vrancea -, dar şi în municipiul Bucureşti.

1330 afișări
Imaginea articolului Cursurile din învăţământul preuniversitar, suspendate marţi în Bucureşti în 12 judeţe. În ce zone elevii vor sta acasă

Cursurile din învăţământul preuniversitar, suspendate marţi în Bucureşti în 12 judeţe. În ce zone elevii vor sta acasă (Imagine: Zoltan Racz/Mediafax Foto)

În urma centralizării datelor raportate de către inspectorii şcolari generali în cadrul videoconferinţei susţinute de ministrului Educaţiei la ora 15.30, marţi, în 15 judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşura în mod normal, nefiind afectată de ninsorile abundente sau temperaturile scăzute.

În urma deciziilor luate în cadrul Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, marţi, 14 februarie 2012, cursurile vor fi suspendate integral, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, în 12 judeţe (Argeş, Buzău, Călăraşi, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Vrancea) şi în municipiul Bucureşti.

În celelalte judeţe, situaţia se prezintă astfel: şapte inspectorate şcolare judeţene au raportat suspendarea cursurilor în mai puţin de zece unităţi de învăţământ (Arad, Bihor, Constanţa, Hunedoara,  Maramureş, Satu Mare, Timiş), iar alte cinci judeţe înregistrează maximum o sută de unităţi de învăţământ închise (Brăila, Caraş-Severin, Galaţi, Teleorman, Vaslui). La nivelul întregii ţări, au fost închise 7156 de unităţi şcolare, în care învăţau 1.103.635 elevi.

Ministerul precizează că la nivelul fiecărui judeţ, conducerea inspectoratului şcolar este parte componentă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Inspectorii şcolari generali participă la întâlnirile de lucru ale acestor structuri în cadrul cărora deciziile luate se află în strânsă concordanţă cu evoluţia condiţiilor meteorologice din fiecare zi. În momentul în care CJSU ia o hotărâre cu privire la desfăşurarea sau suspendarea cursurilor şcolare, inspectoratul şcolar judeţean este responsabil de informarea corectă şi promptă a opiniei publice cu privire la situaţia specifică din fiecare comunitate locală.

Sursa citată aminteşte că linia specială Tel Verde 0.800.816.ABC (unde ABC reprezintă indicativul telefonic al judeţului) este la dispoziţia părinţilor elevilor şi cadrelor didactice până la ora 22.00 pentru informaţii punctuale legate de desfăşurarea cursurilor din fiecare unitate de învăţământ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici