Curtea Constituţională din Coreea de Sud menţine interdicţia asupra tatuajelor. Artiştii tatuatori pot fi pedepsiţi cu închisoarea

  • Curtea Constituţională de la Seul a menţinut joi interdicţia tatuajelor, Coreea de Sud fiind singura ţară dezvoltată care permite doar cadrelor medicale să efectueze această procedură.
  • Artiştii tatuatori au luat în derâdere această decizie, numind-o înapoiată şi lipsită de înţelegere culturală.
650 afișări
Imaginea articolului Curtea Constituţională din Coreea de Sud menţine interdicţia asupra tatuajelor. Artiştii tatuatori pot fi pedepsiţi cu închisoarea

În ciuda interdicţiei vechi de zeci de ani, Coreea de Sud are aproape 50.000 de artişti tatuatori, care riscă intervenţii ale poliţiei şi urmăriri penale pentru că îşi practică meseria, scrie Reuters.

Încălcarea interdicţiei se pedepseşte cu amenzi de până la 50 de milioane de woni (41.300 de dolari) şi pedepse cu închisoarea, de obicei de doi ani, deşi legea prevede până la închisoare pe viaţă.

Asociaţiile de tatuatori au iniţiat o serie de acţiuni în instanţă începând din 2017, contestând legea, spunând că aceasta încalcă libertatea lor de exprimare şi dreptul de a exercita o ocupaţie.

Printr-un vot de 5 la 4, Curtea Constituţională a decis joi că legea este constituţională. Aceasta a respins procesele, afirmând că tatuarea aduce potenţiale efecte secundare şi probleme de sănătate.

Un sindicat format din 650 de artişti tatuatori a emis o declaraţie prin care a condamnat decizia, numind-o "retrogradă" şi "nu valorează niciun ban".

În timp ce tatuajele sunt de obicei acoperite la televizor, multe celebrităţi coreene, inclusiv membri ai formaţiilor K-pop, le-au afişat pe reţelele de socializare.

Sondajele de opinie arată că majoritatea sud-coreenilor susţin legalizarea tatuajelor, însă asociaţiile medicale se opun, afirmând că utilizarea acelor este o procedură invazivă care ar putea afecta corpul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici