Cutremur cu magnitutinea 3,4 pe scara Richter, în Vrancea

Un cutremur cu magnitutinea 3,4 pe scara Richter s-a produs, luni dimineaţa, în zona seismică Vrancea, seismul având loc la o adâncime de 75 kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

715 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitutinea 3,4 pe scara Richter, în Vrancea

Cutremur cu magnitutinea 3,4 pe scara Richter în Vrancea (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Cutremurul a fost înregistrat la ora 7:13.

Ultimul seism înregistrat în Vrancea a fost înregistrat sâmbătă, acesta având magnitudinea de 3,9 pe Richter. Seismul a avut loc la ora 13.16, la o adâncime de 120 de kilometri. Cu câteva ore înainte, un alt cutremur, de magnitudine de 3,7 pe Richter, s-a produs, la ora 06.49, în zona seismică Vrancea. Seismul a avut loc la o adâncime de 70 de kilometri.

Cel mai puternic cutremur din ultima perioadă a fost înregistrat pe 24 septembrie în Vrancea şi a avut o magnitudine de 5,3 pe scara Richter, după ce iniţial fusese estimată la 6 şi apoi la 5,6. Seismul a fost resimţit atunci în Capitală, dar şi în multe oraşe din ţară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici