CUTREMUR de 4,9 grade în Vrancea, simţit şi la Bucureşti

Un cutremur de 4,9 grade pe scara Richter s-a produs la ora 21.18 în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, fiind resimţit şi în Capitală şi anunţat anterior ca având 5 grade magnitudine. Este cel mai puternic cutremur produs anul acesta în zona Vrancea.

10249 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR de 4,9 grade în Vrancea, simţit şi la Bucureşti

CUTREMUR ÎN VRANCEA. Seismul s-a simţit şi la Bucureşti (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 135 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Sâmbătă dimineaţă, la ora 3.55, un alt seism, cu magnitudine de 4,3 grade, s-a produs tot în zonă, fiind urmat de alte trei, de 2,9 (ora 9.59), şi de 3 grade la orele 14.36 şi respectiv 16.29.

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs şi miercuri seară, în Vrancea, fiind precedat de unul de 4,7 grade, în 23 ianuarie, în aceeaşi zonă.

La 6 octombrie 2013, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

Anul trecut, în zona Vrancea s-au mai produs opt seisme cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 21 noiembrie (4,4 grade), 15 octombrie (4,7 grade), 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici