Cutremurul din Serbia, resimţit şi în România

Cutremurul produs în noaptea de marţi spre miercuri în centrul Serbiei a fost resimţit şi în judeţul Mehedinţi, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

52 afișări
Imaginea articolului Cutremurul din Serbia, resimţit şi în România

Cutremurul din Serbia, resimţit şi în România (Imagine: Mediafax Foto)

Seismul, al cărui epicentru a fost la zece kilometri nord de Kraljevo, în Serbia, şi care a avut loc la ora locală 01.56 (02.56, ora României), a fost resimţit în Drobeta Turnu Severin şi Orşova.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, locotenent Ramona Nistor, care locuieşte la etajul al patrulea al unui imobil din apropierea autogării din Drobeta Turnu Severin, a declarat că a simţit cutremurul în cursul nopţii.

"L-am simţit în jurul orelor 02.56, când m-am trezit din somn şi mi-am dat seama că lustra şi obiectele din cameră se mişcau. Am conştientizat că este cutremur, dar n-am intrat în panică. Am aşteptat o replică, dar nu a mai fost", a spus Ramona Nistor, precizând că mai multe persoane i-au confirmat că au simţit cutremurul.

Potrivit acesteia, la 112 nu s-a primit niciun apel prin care să se solicite ajutor în urma cutremurului.

Două persoane au murit într-un cutremur cu magnitudinea de 5,6, care s-a produs în centrul Serbiei în noaptea de marţi spre miercuri.Cutremurul, al cărui epicentru s-a situat la zece kilometri nord de Kraljevo, s-a produs la ora locală 01.56 (02.56, ora României), potrivit Institutului seismologic sârb.

Seismul a fost puternic resimţit în întreaga ţară, inclusiv în capitala sârbă, Belgrad.

Potrivit postului de televiziune B92, zeci de răniţi au primit îngrijiri medicale de la serviciile de urgenţă din oraşul Kraljevo (la 150 de kilometri sud de Belgrad).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici