Dalli trebuie să predea 11 parcări care nu erau prevăzute în contractul cu Primăria

Primarul general Sorin Oprescu a cerut, joi, societăţii Dalli să predea 11 parcări din centrul Capitalei, preluate de aceasta, deşi nu erau prevăzute în contract, după ce în urma unui control al municipalităţii s-a stabilit că firma nu şi-a respectat obligaţiile contractuale.

22 afișări
Imaginea articolului Dalli trebuie să predea 11 parcări care nu erau prevăzute în contractul cu Primăria

Dalli trebuie să predea 11 parcări care nu erau prevăzute în contractul cu Primăria

În urma unui control efectuat de Direcţia de Inspecţie a Primăriei Capitalei s-a constat că firma Dalli Exim SRL nu şi-a respectat obligaţiile prevăzute în contract.

Potrivit municipalităţii, în cazul parcărilor în care accesul se face controlat, inspectorii Primăriei Capitalei au constatat că nu există panouri luminoase de presemnalizare, nu există sisteme de supraveghere şi monitorizare video, nu se asigură evidenţa permanentă şi automată a încasărilor, pentru locurile de parcare disponibile nu se asigură îndrumarea şi nu sunt instalate normele de utilizare a parcajelor.

Pentru parcările în care accesul se face în mod necontrolat, nu sunt normele de instalare a parcajului, nu sunt marcate şi rezervate locurile pentru persoanele cu handicap locomotor, fiind permis accesul în parcaje pentru mai multe autovehicule decât locurile existente.

Inspectorii municipalităţii au mai constatat că nu au fost efectuate "niciun fel de îmbunătăţiri sau investiţii" pentru parcările aflate în exploatarea societăţii Dalli.

În urma controlului, municipalitatea a emis o notificare firmei Dalli care în termen de 30 de zile este obligată să-şi execute "obligaţiile restante". Dacă după acest termen societatea nu pune în aplicare obligaţii restante, contractul va fi reziliat de drept, societatea Dalii fiind obligată să predea toate amplasamentele administrate în Capitală.

De asemenea, Primăria Capitalei a cerut predarea a 11 amplasamente ocupate de Dalli ulterior încheierii contractul între societate şi municipalitate, din 1995, şi care nu fac obiectul unui act adiţional la acest contract. Cele 11 amplasamente sunt de la Academia Odeon, Athenee Hilton, Batiştei, Biblioteca Universitară, Budişteanu, C.A. Rosetti, Calea Dorobanţi, Conservator, Dacia, Doamnei-Romexpo şi Edgar Quinet - BRD.

 

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, anunţa, în 11 iulie, că a reziliat contractul cu firma Dalli, care administrează majoritatea parcărilor cu plată din Capitală.

Societatea Dalli Exim arăta atunci că aşteaptă motivarea deciziei primarului general de suspendare a colaborării şi că până instanţa competentă se va pronunţa, contractul încheiat cu municipalitatea este în aplicabilitate.

Totodată, firma Dalli susţinea că anul trecut a realizat un beneficiu net de 147.000 de euro, vărsând la bugetul primăriei 1,5 milioane de euro, iar rezilierea contractului anunţată de primarul general "nu reprezintă decât o perdea de fum".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici