Dâmboviţa: Intervenţie de peste 3 ore a salvamontiştilor pentru salvarea unui turist cu hipotemie

  • Salvamontiştii din Dâmboviţa au intervenit vineri seara pentru acordarea primului ajutor unui turist deshidratat şi cu hipotermie aflat pe un traseu montan.
  • Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a lăsării întunericului, acţiunea de salvare a durat trei ore şi jumătate.
89 afișări
Imaginea articolului Dâmboviţa: Intervenţie de peste 3 ore a salvamontiştilor pentru salvarea unui turist cu hipotemie

Dâmboviţa: Intervenţie de peste 3 ore a salvamontiştilor pentru salvarea unui turist cu hipotemie

Potrivit Salvamont Dâmboviţa, apelul a fost primit vineri seara şi reclama faptul că o persoană care făcea parte dintr-un grup de patru turişti, aflaţi pe traseul Şaua Strunga - Podul cu Flori, acuza stări de vomă.

Echipa de salvatori montani de la Baza Peştera, formată din patru salvatori, a ajuns la victimă în aproximativ 35 de minute.

După evaluarea medicală, echipa a constatat faptul că persoana care avea nevoie de ajutor medical era deshidratată şi hipotermică, din cauza vântului puternic, precipitaţiilor şi temperaturii scăzute.

Toţi cei patru turişti au fost transportaţi în siguranţă la o unitate de cazare de la baza muntelui.

„Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a lăsării întunericului, acţiunea de salvare a durat trei ore şi jumătate, timp în care victima împreună cu grupul şi bagajele acestora au fost transportate pedestru pe o zonă de abrupt, până la utilaje”, a transmis Salvamont Dâmboviţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turist,
salvamont,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici