Dan Adamescu, condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare. Omul de afaceri s-a predat la sediul Poliţiei Capitalei

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost condamnat definitiv la patru ani şi patru luni de închisoare în dosarul în care este acuzat că a intervenit la judecători în dosare de insolvenţă, alături de el fiind condamnaţi şi patru magistraţi la pedepse cuprinse între 3,4 ani şi 12 ani şi două luni.

3382 afișări
Imaginea articolului Dan Adamescu, condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare. Omul de afaceri s-a predat la sediul Poliţiei Capitalei

Omul de afaceri Dan Adamescu, condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare. Sentinţa este definitivă

UPDATE: Omul de afaceri Dan Adamescu s-a predat la sediul Poliţiei Capitalei

Omul de afaceri Dan Adamescu s-a predat, vineri seară, la sediul Poliţiei Capitalei, la scurt timp după ce aici a ajuns şi mandatul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care atestă condamnarea de patru ani şi patru luni, primită  în dosarul în care este acuzat că a intervenit la judecători.

După aproape trei ore de când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat sentinţa de patru ani şi patru luni cu executare, Dan Adamescu a plecat vineri seară de la locuinţa sa din Sectorul 1 al Capitalei şi a mers pentru a se preda la sediul central al Poliţiei Capitalei din Calea Victoriei, au declarat surse din rândul poliţiştilor. Aceştia precizează că afaceristul s-a prezentat la sediul instituţiei la puţin timp după ce aici ajunsese şi mandatul care atestă condamnarea la închisoare cu executare.

La sediul Poliţiei Capitalei vor fi făcute formalităţile de identificare, urmând ca Dan Adamescu să fie transferat la Penitenciarul Rahova, unde va rămâne cel puţin pentru perioada de carantină.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, vineri, definitiv, condamnarea omului de afaceri Dan Adamescu la patru ani şi patru luni de închisoare, acesta fiind acuzat că a intervenit la judecători în dosare de insolvenţă. Astfel, în ceea ce îl priveşte pe Adamescu, magistraţii hotărât menţinerea pedepsei care a fost dispusă în prima instanţă.

Judecătorul Mircea Moldovan, de la Tribunalul Bucureşti, a primit cea mai grea pedeapsă din dosar, 12 ani şi două luni, acesta fiind însă redusă de la 22 de ani de închisoare, aşa cum hotărâse iniţial Curtea de Apel Bucureşti.

Judecătorul Elena Rovenţa a primit o pedeapsă de patru ani şi şase luni, fiind redusă de la cinci ani şi zece luni de închisoare. În cazul magistratului Sorin Viziru, a fost dispusă o pedeapsă de patru ani şi patru luni, în prima instanţă acesta fiind condamnat la cinci ani. Şi în ceea ce îl priveşte pe judecătorul Ion Stanciu pedeapsa a fost redusă de la trei ani şi opt luni la trei ani şi patru luni.

În acelaşi dosar a mai fost condamnat şi practicianul în insolvenţă Ilie Preda, la patru ani şi patru luni, pedeapsa fiindu-i redusă de la şase ani şi zece luni de închisoare.

Dan Adamescu este acuzat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă. Procurorii i-au trimis în judecată şi pe practicienii în insolvenţă Angela Monica Borza, Ilie Preda, Cristina Elena Popa (fostă Cândea) şi Emanoil Postelnicu şi Gabriel Hanganu, pentru dare de mită.

Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii.

Magistraţii ar fi cerut bani sau bunuri pentru a îndeplini sau a nu îndeplini ori a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestaţiile la tabelul preliminar al creanţelor, pentru a decide privind modalităţile de înscriere la masa credală cu privire la creanţele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferenţial administratori judiciari, pentru a atribui preferenţial dosare de insolvenţă sau pentru a-şi exercita influenţa pe lângă judecători de la diverse instanţe din Bucureşti şi din ţară, folosind informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător, susţin procurorii

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici