Daniel Uţă rămâne în arest, a decis Curtea de Apel Ploieşti

George Daniel Uţă, zis Danezu, acuzat că a lovit în cap un poliţist de la IPJ Dâmboviţa, rămâne în arest, după ce Curtea de Apel Ploieşti i-a respins vineri recursul. Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Ploieşti, judecătorul Simona Buzoianu, a precizat că decizia emisă de Curtea de Apel Ploieşti vineri după amiază este definitivă şi, prin urmare, acuzatul rămâne în arest.

66 afișări
Imaginea articolului Daniel Uţă rămâne în arest, a decis Curtea de Apel Ploieşti

Daniel Uţă rămâne în arest, a decis Curtea de Apel Ploieşti (Imagine: Mediafax Foto)

Uţă a fost dus vineri dimineaţă sub escortă la Curtea de Apel Ploieşti, unde magistraţii au judecat recursul formulat de avocaţii acestuia la decizia Tribunalului Dâmboviţa de arestare preventivă pentru 29 de zile sub acuzaţia de tentativă la omor calificat.

În momentul în care era condus încătuşat pe holul Curţii de Apel, Uţă i-a scuipat pe jurnaliştii aflaţi acolo şi care au încercat să îi pună întrebări.

George Daniel Uţă, zis "Danezu", de 22 de ani, presupus interlop din Târgovişte care ar face parte din gruparea "Ghenosu", este acuzat că în noaptea de sâmbătă spre duminică l-a lovit cu o sticlă în cap, într-un bar din Târgovişte, pe poliţistul Codruţ Oprea de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa. După ce l-a lovit pe poliţist, Uţă a fugit de la locul faptei, ieşind pe un geam de la toaleta localului Irish Pub din Târgovişte.

Daniel Uţă, zis "Danezu", a mai fost implicat într-un incident cu violenţă, în primăvara acestui an, când a fost acuzat că a lovit-o pe fata şefului de post din Pietroşiţa. Atunci, tânăra, în vârstă de 19 ani, a ajuns la spital după ce a fost sechestrată şi bătută de Daniel Uţă, fostul ei prieten. Agresiunea a fost înregistrată de camerele de supraveghere ale unui magazin din microraionul 4 din Târgovişte, victima fiind internată iniţial la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte şi ulterior la un spital din Bucureşti. Fata şi-a retras plângerea, astfel că Daniel Uţă nu a mai fost cercetat.

Membrii grupării "Ghenosu" sunt cercetaţi în 38 de dosare penale, întocmite în decurs de un an şi jumătate, cele mai multe dintre acestea pentru tentativă la omor, ameninţări, violenţe şi furturi calificate, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, surse oficiale din cadrul Poliţiei Române.

Din cele 38 de dosare penale, 22 au fost trimise la Parchet cu soluţie legală, iar 16 sunt în curs de cercetare la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dâmboviţa, potrivit surselor citate.

Cele mai multe dosare sau fost întocmite pentru tentativă la omor, ultraj contra bunelor moravuri, vătămare corporală, ameninţări, furturi, distrugeri, şantaj, loviri şi alte violenţe şi violare de domiciliu, infracţiuni comise de membrii grupării infracţionale în decurs de un an şi jumătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici