David: Dacă transportatorii vor continua acţiunea, voi dispune luarea celor mai drastice măsuri

Ministrul Internelor Cristian David a declarat, marţi seară, că dacă transportatorii rutieri care au blocat circulaţia "cu intenţie" vor continua acţiunea, va dispune forţelor de ordine luarea celor mai drastice măsuri, afirmând că nu vor fi tolerate formele de încălcare a legii.

16 afișări
Imaginea articolului David: Dacă transportatorii vor continua acţiunea, voi dispune luarea celor mai drastice măsuri

David: Dacă transportatorii vor continua acţiunea, voi dispune luarea celor mai drastice măsuri (Imagine: Mediafax Foto)

"Continuarea unei astfel de acţiuni va impune luarea celor mai drastice măsuri, conform prevederilor legale, faţă de cei care blochează ilegal şi în mod intenţionat traficul rutier. De aceea luaţi această declaraţie ca un avertisment serios pentru respectarea legii", a afirmat ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David.

Demnitarul a precizat că protestul transportatorilor care au blocat marţi circulaţia pe şoseaua de centură a Bucureştiului, "în afara cadrului legal de autorizare", a perturbat grav traficul rutier.

Cristian David a calificat autorizarea acestui protest de către Primăria Municipiului Bucureşti drept o "sfidare adusă bucureştenilor, şi aşa afectaţi de traficul dificil din Capitală".

Ministrul Internelor a arătat că a dispus Poliţiei Rutiere măsuri de fluidizare a traficului, astfel încât să se asigure circulaţia pe o singură bandă a maşinilor care au folosit această arteră de deplasare.

"Acţiunea de astăzi a poliţiei a avut ca principal obiectiv menţinerea unor condiţii minime de trafic pe zona de centură afectată de protestul transportatorilor", a mai spus David.

Potrivit ministrului Internelor, orice formă de protest poate fi înţeleasă şi acceptată atât timp cât legea nu este încălcată şi activitatea cetăţenilor nu este afectată.

"Fac un apel public transportatorilor care au blocat astăzi cu intenţie traficul de a intra în legalitate şi a permite circulaţia auto. În final, vă asigur că forţele de ordine şi siguranţă publică nu vor tolera încălcarea legii şi vor lua măsurile necesare pentru aplicarea cu fermitate a legii", a spus David în finalul declaraţiei de presă.

Peste 150 de transportatori rutieri au pornit în marş, pe Şoseaua de Centură a Capitalei, marţi dimineaţa, în jurul orei 8.00, din zona Autostrăzii A1 Bucureşti - Piteşti, dar s-au oprit după două ore, pentru o pauză prelungită, spunând că nu vor pleca până când premierul Călin Popescu Tăriceanu nu le va rezolva solicitările legate, în principal, de eliminarea rovinietei.

În urma deciziei transportatorilor de a staţiona cu maşinile pe centura Capitalei, traficul pe această porţiune de drum a fost îngreunat.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că acţiunile de protest ale transportatorilor rutieri sunt evident de natură politică şi vizează altceva decât cererile propriu-zise, care sunt de o incoerenţă stridentă, precizând însă că Executivul este dispus la o discuţie cu cifre, în mod realist, şi nu pe considerente politice prin care se urmăreşte "erodarea" unui candidat şi susţinerea altuia în campania electorală.

"Pe mine într-un fel mă surprinde. Evident că este de natură politică şi vizează cu totul şi cu totul altceva decât cererea în sine, care este de o incoerenţă stridentă. Se cere, pe de-a parte, eliminarea rovinietei, iar pe de altă parte se cer mai mulţi bani pentru drumuri. Se doreşte pe urmă ca rovinieta să fie inclusă în preţul combustibilului, dar ca acest preţ să fie diminuat. Ar trebui să se hotărască ce vor", a spus Tăriceanu.

Atenţionat de presă că transportatorii rutieri au oprit pe Şoseaua de Centură, anunţând că aşteaptă ca premierul, aflat în vizită în judeţul Argeş, să se oprească la ei în drum spre Bucureşti, Tăriceanu a răspuns : "Eu pe linia de centură merg mai puţin".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici