De ce demisionează angajaţii români. Legătura dintre job şi viaţa personală

Flexibilitatea legată de orele de lucru este mai importantă pentru angajaţii români decât cea oferită de locaţia de unde îşi pot îndeplini sarcinile de serviciu, cei doi ani de pandemie generând o revoluţie în dinamica angajat-angajator, condusă de generaţia Z şi millennials, arată un studiu.

1094 afișări
Imaginea articolului De ce demisionează angajaţii români. Legătura dintre job şi viaţa personală

De ce demisionează angajaţii români. Legătura dintre job şi viaţa personală

Conform studiului Randstad Workmonitor 2022, o treime dintre angajaţi spun că au demisionat pentru că jobul nu se integra în viaţa lor personală, 56% susţin că şi-ar da demisia dacă locul de muncă i-ar împiedica să se bucure de viaţă şi 59% din români nu ar accepta să lucreze pentru o companie care nu e aliniată cu valorile lor.

Schimbările de atitudine ale angajaţilor accentuează presiunea pe care o resimt companiile în identificarea şi atragerea talentelor, în contextul în care un procent semnificativ al angajaţilor români (70%) declară că sunt deschişi faţă de oportunitatea unui nou loc de muncă.

"Randstad Workmonitor ne ajută să identificăm direcţiile pe care credem că este important să le aibă angajatorii, în ce priveşte politicile de resurse umane. Credem că în viitor va fi esenţial pentru aceştia să aibă în vedere 5 aspecte: integrarea responsabilităţilor de lucru în viaţa oamenilor, alinierea valorilor, consolidarea strategiilor de atragere, flexibilitate şi accelerarea dezvoltării profesionale. Cine va reuşi să ţină cont de acestea va atrage cei mai buni oameni. Este de aşteptat că o parte din angajatori să se confrunte cu pierderea talentelor de top din piaţa forţei de muncă, din cauza creşterii costurilor şi perioadei mărite a procesului de recrutare", spune Mihaela Maranca, Director General, Randstad România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
studiu,
piaţa muncii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici