De ce nu s-au înghesuit oamenii în trenul care leagă Gara de Nord de Aeroportul Otopeni

  • Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, spune că trenul care leagă Gara de Nord de Aeroport are 600 de călători zilnic.
  • Traficul pe Aeroport este de 10.000 de persoane, dar lumea n-a dat năvală în tren din pricina pandemiei.
  • Ministrul susţine că, de anul viitor, frecvenţa trenurilor ar putea fi crescută.
6092 afișări
Imaginea articolului De ce nu s-au înghesuit oamenii în trenul care leagă Gara de Nord de Aeroportul Otopeni

Trenul Gara de Nord-Aeroport are 600 de călători pe zi, deşi traficul pe Otopeni e de 10.000

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă susţine că, în avioanele care sosesc la Bucureşti, călătorii sunt anunţaţi că au la dispoziţie un tren cu care pot să ajungă în Gara de Nord. Aceasta este o parte din strategia cu care se încearcă atragerea de călători.

Cătălin Drulă spune că în ultima lună numărul călătorilor a crescut de la 200 la 600 zilnic.

„A crescut numărul de călători, a ajuns la aproape 600 zilnic, la un trafic prin Otopeni de 10.000 de pasageri zilnic. Nu e rău, dar vrem să creştem această cifră prin promovare. (...) A existat o prăbuşire completă a traficului. În lunile dinainte am avut 20% chiar şi 17% din traficul lui 2019. Pe de altă parte, pe vremuri de pandemie, oamenii s-au ferit de aglomeraţie, au vrut să urce în maşină, în orice caz doar cu un şofer de taxi, nu cu încă zeci de pasageri”, a declarat Cătălin Drulă, la Digi24.

Conform acestuia, o creştere a frecvenţei cu care circulă aceste trenuri, care acum este de 40 de minute, este posibilă.

„Din câte ştiu eu, fără investiţii majore, până la 2 pe oră, adică la 30 de minute; pentru o frecvenţă mai mare, la 20 de minute, cred că trebuie investiţii. Magistrala de care este legat este magistrala de Urziceni şi este simplă, trebuie linie dublă şi această dublare cred că ar permite un tren la 20 de minute. Am şi discutat cu CFR această creştere la 30 de minute, o să o şi putem pune în Mersul trenurilor de anul viitor”, a mai spus ministrul.

Acesta a vorbit şi despre Gara de Nord, pe care a numit-o un loc neprietenos. „Până la urmă şi asta e un motiv, mă întrebaţi de ce nu se foloseşte trenul de la Aeroport: Nu ajungi într-un loc foarte prietenos, asta e clar”.

În luna iunie, România va găzduit meciuri de la Euro 2020, iar numărul călătorilor pe ruta Otopeni-Gara de Nord va exploda.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici