Deca: 189 de şcoli au grupuri sanitare neconforme

189 de unităţi de învăţământ vor funcţiona şi în acest an cu grupuri sanitare neconforme. Autorităţile au găsit soluţii, în ultimul an, pentru 62 de unităţi care avea astfel de probleme.

98 afișări
Imaginea articolului Deca: 189 de şcoli au grupuri sanitare neconforme

Deca: 189 de şcoli au grupuri sanitare neconforme

„În ceea ce priveşte situaţia grupurilor sanitare neconforme, în ultimul an s-au finalizat lucrările la 62 de astfel de unităţi de învăţământ, deci pentru 62 de unităţi nu mai suntem în situaţia în care grupurile sanitare să nu fie în incintă”, a spus vineri ministrul Educaţiei Ligia Deca.

Conform ultimelor date transmite de către inspectoratele şcolare şi de către Prefecturi, în prezent există 189 de unităţi de învăţământ cu grupuri sanitare neconforme, grupate în 148 de unităţi administrativ teritoriale, a arătat ministrul.

„La data de 25 august, Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică un proiect de HG privind repartizarea sumelor necesare, practic se alocă peste 14, 5 milioane de lei pentru a rezolva situaţia în 159 de unităţi. Pentru restul, de aproximativ 30 de unităţi, am solicitat Ministerului Finanţelor o suplimentare la rectificare”, a explicat ministrul Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici