Deca spune că guvernul ar putea mări salariile profesorilor mai rapid

Angajamentul guvernamental este ca măririle salariale să se acorde în cele trei tranşe, dar putem vedea în următorii ani este o avansare a sumelor mult mai rapid dacă lucrurile, din punct de vedere economic, stau bine, spune ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

2931 afișări
Imaginea articolului Deca spune că guvernul ar putea mări salariile profesorilor mai rapid

Deca spune că guvernul ar putea mări salariile profesorilor mai rapid

„Ceea ce această notă de fundamentare clarifică este că şi cazul unui context economic dificil, cum este cel de acum, am văzut cu toţii că există o ordonanţă care a limitat cheltuielile publice, angajamentul guvernamental este ca măririle salariale să se acorde în cele trei tranşe. Din punctul meu de vedere, ceea ce putem vedea în următorii ani este o avansare a sumelor mult mai rapid dacă lucrurile, din punct de vedere economic, stau bine. Ceea ce este clar este că angajamentul politic, guvernamental, există”, spune ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

În ordonanţa de urgenţă adoptată joi nu apare principala revendicare a sindicaliştilor din Educaţie, respectiv că în noua grilă de salarizare profesorul debutant va pleca de la salariul mediu brut pe economie, spunea joi seara liderul FSLI, Simion Hăncescu. El cere o altă ordonanţă de urgenţă în acest sens.

Greva din Educaţie va continua şi marţi, au anunţat reprezentanţii sindicatelor la finalul negocierilor avute joi cu reprezentanţii Guvernului.

„Mandatul din partea colegilor noştri este foarte clar: grila de salarizare care a fost negociată cu Ministerul Educaţiei să fie pusă în aplicare în integralitate începând din această lună. Nu există un alt mandat, nu avem ce discuta în afara mandatului respectiv, iar de marţi încolo colegii noştri vor continua acţiunea de protest, ei fiind singurii în măsură să decidă altceva”, a declarat Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie, la finalul negocierilor de joi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici