Decizie demnă de Kafka: Un igienist dentar de origine română din Canada şi-a pierdut licenţa pentru că şi-a tratat soţia. În plus, a fost acuzat de abuz sexual al unui pacient

Un igienist dentar de origine română din Ontario, Canada, şi-a pierdut pentru o perioadă de cinci ani licenţa, fiind acuzat de "abuz sexual" pentru că şi-a tratat soţia, încălcând astfel o lege care nu permite relaţiile amoroase dintre personalul medical şi pacienţi, potrivit presei canadiene.

18861 afișări
Imaginea articolului Decizie demnă de Kafka: Un igienist dentar de origine română din Canada şi-a pierdut licenţa pentru că şi-a tratat soţia. În plus, a fost acuzat de abuz sexual al unui pacient

Un igienist dentar de origine română din Canada şi-a pierdut licenţa pentru că şi-a tratat soţia

În anul 2014, arată evidenţa instanţelor, Alexandru Tanase şi pacienta sa s-au implicat „în mod romantic”, iar el a încetat să o trateze din cauza interdicţiei relaţiilor amoroase dintre profesioniştii din domeniul sănătăţii şi pacienţii lor.

 

 

Dar în timp ce lucra la o clinică din Guelph, Ontario, un coleg i-a spus lui Tănase că igieniştii dentari au voie să-şi trateze soţiile. De fapt, colegiul medicilor a aprobat o excepţie în cazul tratării soţilor în septembrie 2015, dar legiuitorul nu a adoptat niciodată regula - aşa cum s-a întâmplat în cazul medicilor stomatologi.

Bazat pe înţelegerea sa eronată a legii, Tănase a început din nou să-şi trateze logodnica şi a continuat acest lucru după ce s-au căsătorit la începutul anului 2016.

Comitetul de disciplină a decis că nu are de ales decât să constate că Tănase a încălcat interdicţia relaţiilor sexuale cu un pacient - chiar dacă pacientul era soţul său şi sexul consimţit - şi, prin urmare, este supus revocării obligatorii a licenţei pntru o perioadă de 5 ani.

Tribunalul din Ontario a menţinut pedeapsa „aspră” pentru Alexandru Tănase chiar dacă autorităţile de reglementare au propus să permită igieniştilor să-şi trateze soţii, aşa cum o pot face medicii stomatologi.

„Nu există niciun alt caz de igienist dentar nicăieri în Canada care să fi fost găsit vinovat de abuz sexual pentru că şi-a tratat soţia. Este într-adevăr nefericit faptul că (comisia de disciplină) a ales să continue cu plângerea”, se preczează în decizia instanţei.

Taguri:
canada,
legi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici