Decizie majoră. Primăria Capitalei a decis transferul mai multor servicii publice către noile companii municipale/ Bugetele celor 22 de companii, aprobate | LISTA completă

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, miercuri, delegarea unor servicii de la PMB către companiile municipale. Înainte de şedinţă, PMB a retras anexele privind patrimoniul insitituţiilor de la care se vor delega serviciile, asfel încât proiectele să fie votate cu majoritate simplă.

2715 afișări
Imaginea articolului Decizie majoră. Primăria Capitalei a decis transferul mai multor servicii publice către noile companii municipale/ Bugetele celor 22 de companii, aprobate | LISTA completă

Decizie majoră. Primăria Capitalei a decis transferul mai multor servicii publice către noile companii municipale

Proiectele privind delegarea serviciilor de la mai multe instituţii ale PMB către noile companii municipale aveau nevoie de două treimi din voturile consilierilor CGMB, pentru că prevedeau şi preluarea patrimoniului de la PMB. Primăria a decis însă scoaterea acestor anexe din proiecte, astfel încât delegarea serviciilor a fost votată şi aprobată cu majoritate simplă.

În consecinţă, CGMB a aprobat delegarea următoaelor servicii, astfel:

Delegarea prin concesiune a gestiunii serviciului public de administrare a parcajelor aparţinând domeniului public şi/sau domeniului privat al municipiului Bucureşti către Compania Municipală Parking S.A.

Delegarea gestiunii activităţilor privind organizarea şi optimizarea circulaţiei rutiere şi pietonale, instalarea, întreţinerea şi funcţionarea sistemelor de semnalizare şi dirijare a circulaţiei către Compania Municipală Managementul Traficului S.A.

Delegarea serviciilor de construire, modernizare, reparare si întreţinere a arterelor de circulaţie, podurilor, viaductelor, pasajelor rutiere şi pietonale subterane şi supraterane şi a lucrărilor de artă prin compoziţia acestora, inclusiv echiparea tramei stradale cu elemente de mobilier urban către Compania Municipală Străzi, Podurii şi Pasaje S.A.

Delegarea serviciului de administrare a domeniului public şi privat privind activităţile de întreţinere a arborilor şi spaţiilor verzi în Municipiul Bucureşti către Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului verde S.A.

Delegarea serviciului public de administrare a domeniului public şi privat privind activităţile de amenajare şi întreţinere a parcurilor şi grădinilor către Compania Municipală Parcuri şi Grădini S.A.

Delegarea serviciului de administrare a cimitirelor şi crematoriilor umane din componenţa serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat de interes local din Municipiului Bucureşti către Compania Municipală Cimitire S.A.

Delegarea serviciului public de administrare a domeniului public şi privat al municipiului Bucureşti privind activităţile de publicitate stradală şi afişaj către Compania Municipală Publicitate şi afişaj.

La începutl şedinţei, înainte ca aceste proiecte să fie votate, primarul general, Gabriela Firea, a declarat că îi va da în judecată pe consilierii care blochează proiectele de transfer de patrimoniu de la Primăria Capitalei la companiile municipale.

Primăria Capitalei a aprobat bugetele de venituri şi cheltuieli ale celor 22 de companii municipale

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a votat, miercuri, bugetele de venituri şi cheltuieli pentru anul 2018 ale companiilor municipale, înfiinţate anul trecut de Primăria Capitalei.

Astfel, cele 22 de companii municipale prevăd următoarele bugete de venituri şi cheltuieli pentru anul 2018:

Compania Municipală Dezvoltare Durabilă estimează că în 2018 va avea venituri de aproape 29,8 milioane de lei şi cheltuilei de aproximativ 20 de milioane de lei.

Compania Municipală Energetica estimează venituri de a 142 de milioane de lei, din care peste 29 de milioane de lei şi cheltuieli de 95 de milioane de lei.

Compania Municipală Consolidări SA preconizează în 2018 venituri de 250 de milioane de lei şi cheltuieli de 240 de milioane de lei.

Compania Municipală Turistică estimează că va avea venituri de 13 milioane de lei şi cheltuieli de peste 12 milioane de lei.

Compania Municipală Tehnologia Informaţiei îşi propune venituri de peste 15,5 milioane de lei şi cheltuieli de 15 milioane de lei.

Compania Municipală Managementul Traficului preconizează venituri de peste 173 milioane de lei şi cheltuieli de 167 de milioane de lei.

Compania Municipală Parking Bucureşti SA prevede venituri de 38 de milioane de lei şi cheltuieli de 38 de milioane de lei.

Compania Municipală Protecţie Civilă şi Voluntariat prevede venituri de peste 30 milioane de lei şi cheltuieli de 30 milioane de lei.

Compania Municipală Imobiliară Bucureşti preconizează venituri de 6,3 milioane de lei şi cheltuieli de 4 milioane de lei.

Compania Municipală Pază şi Securitate Bucureşti SA îşi propune venituri de 77 milioane de lei şi cheltuieli de 67 de milioane de lei.

Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti SA estimează în 2018 venituri de 22 de milioane de lei şi cheltuieli de 21 de milioane de lei.

Compania Municipală Agrement Bucureşti prevede venituri de peste 14 milioane de lei şi cheltuieli tot 14 milioane de lei.

Compania Municipală Publicitate şi Afişaj Bucureşti SA estimează venituri de 11 milioane de lei şi cheltuieli de aproape 11 milioane de lei.

Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti SA prevede venituri de 27 de milioane de lei şi cheltuieli de aproape 27 milioane de lei.

Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti SA preconizează venituri de 123 de milioane de lei şi cheltuieli de 118 milioane de lei.

Compania Municipală Sport pentru Toţi Bucureşti SA prevede venituri de 16,4 milioane de lei şi cheltuieli de 15,5 milioane de lei.

Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti SA prevede venituri de 35 de milioane de lei şi cheltuieli de 33 de milioane de lei.

Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti SA prevede venituri de peste 70 de milioane de lei şi cheltuieli tot de 70 de milioane de lei.

Trustul de Clădiri Metropolitane SA prevede venituri de 88 de milioane de lei şi cheltuieli de 87,8 milioane de lei.

Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti SA estimează venituri de peste 12 milioane de lei şi cheltuieli de 11 milioane de lei.

Compania Municipală Medicală Bucureşti prevede venituri de 6,3 milioane de lei şi cheltuilei de 6,3 milioane de lei.

Compania Municipală Cimitire Bucureşti SA prevede venituri de 20 de milioane de lei şi cheltuieli de 19,8 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici