Video DECLARAŢIA ZILEI - Mama poliţistului Gigină, către Oprea: Ai redus la zero această familie. Erai "Zeul" care dicta - VIDEO

Mama poliţistului Bogdan Gigină, cel care a murit în timp ce conducea coloana oficială pentru Gabriel Oprea, i-a transmis fostului ministru de Interne un mesaj în care îl critică pentru că i-a distrus familia, "doar pentru că a crezut că totul i se cuvenea".

6352 afișări

"«Mi se pare de domeniul fantasticului» - asta declara «Gabi Oprea». Pune o întrebare către procurorul de caz. Daca nu ar fi fost acele lucrări nesemnalizate, oare Bogdan Gigină chiar şi rulând cu 84 km/h ar fi murit? Aş vrea să ştiu răspunsul sincer al procurorilor la această întrebare. Aceeaşi întrebare v-o adresez şi eu şi vă rog să răspundeţi la fel de sincer. Dacă Bogdan Gigină ar fi fost scos din dispozitiv în acea seară ar fi trăit? Dumneavoastră dispuneaţi de acest dispozitiv, nimeni altcineva. Aghiotantul era vocea dumneavoastră (de altfel un om cu suflet din relatările lui Bogdan, un om care era supus la fel ca şi ei răsfaţului dvs zilnic). Dumneavoastră eraţi "Zeul" care dictaţi şi asta o ştie tot Ministerul", a transmis mama lui Bogdan Gigină, într-o postare pe Facebook.

Femeia îl acuză pe Gabriel Oprea că i-a distrus familia.

"Un cadru militar, un bărbat cu coloană vertebrală, un om responsabil îşi asumă consecinţele faptelor sale...dar despre ce vorbesc despre un om care şi-a abandonat omul care stătea în ploaie, vânt, soare pentru siguranţa lui..Omul care la câteva ore de la moartea lui Bogdan nu a avut demnitatea să recunoască că el făcea parte din dispozitiv, omul care în decursul a câtorva ore a schimbat legea .(Vezi Monitorul Oficial 21 oct. 2015).Pentru mine eşti un muritor, eu nu văd funcţia , nu văd omul politic care crezi că eşti, sunt o mamă care şi-a pierdut unicul copil , din ignoranţa ta, o mama căreia i-ai şters trecutul, viitorul, viaţa. Ai redus la 0 această familie,doar pentru că ai crezut că totul ţi se cuvenea", a încheiat postarea Carmen Gigină.

Fostul vicepremier este cercetat pentru abuz în serviciu în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină, anchetatorii cerând în acest caz aviz de la Senat pentru începerea cercetărilor pentru ucidere din culpă.

"Mi se pare ceva de domeniul fantasticului. Eram în timpul serviciului, în maşina de serviciu, veneam de la o instituţie pe linia de securitate a statului român. Era în jur de ora 19 şi ceva, mă deplasam spre domiciliu. Maşina în care mă aflam cu aghiotantul şi şoferul, în urma documentării procurorilor, avea viteza legală. Antemergatorul avea viteză legală. Din păcate, motociclistul, aflat la câteva sute de metri, s-a lovit şi a căzut în acea groapă. Dispozitivul de protecţie care exista din anul 2000 şi de care au beneficiat toţi miniştrii de stat este stabilit de către poliţia rutieră vis-a-vis cu toate celelalte probleme tehnice. Nu un ministru sau un viceprim-ministru se ocupă de aceste dispozitive. Este problema poliţiei rutiere şi a şefului de dispozitiv şi bazei legale", a declarat, marţi, Gabriel Oprea la sediul Curţii Supreme.

Senatorul are la dispoziţie o săptămână pentru a-şi studia dosarul, apoi Comisia juridică va întocmi un raport marţi, 13 septembrie, care va fi supus votului în plen luni, 19 septembrie.

Cererea de urmărire penală a senatorului Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă trimisă de DNA a ajuns vineri la biroul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii anticorupţie au transmis joi procurorului general al României cererea de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă în ceea ce îl priveşte pe fostul viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, actual senator.

Este vorba despre dosarul în care Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu, cauză deschisă după decesul poliţistului Bogdan Gigină, la data de 20 octombrie 2015, agentul fiind implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a suferit leziuni care i-au cauzat moartea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici