Decoraţiunile de Paşte de altădată, înlocuite la Craiova de „covoare de flori” | FOTO

Craiova este decorată în această perioadă cu „covoare multicolore ţesute” cu mii de lalele, zambile, panseluţe, narcise sau iris care pot fi admirate în spaţiile verzi de lângă instituţiile din centrul oraşului, în grădini, în parc, în sensurile giratorii şi în cartiere.

503 afișări
Imaginea articolului Decoraţiunile de Paşte de altădată, înlocuite la Craiova de „covoare de flori” | FOTO

Decoraţiunile de Paşte de altădată, înlocuite la Craiova de „covoare de flori” | FOTO

Aranjamentele multiculore înlocuiesc decoraţiunile de Paşte de altădată, care constau în ouă sau iepuraşi, confecţionaţi din materiale artificiale.

Miile de flori care au apărut pe mai toate spaţiile verzi din Craiova au fost plantate de angajaţii unei regii din subordinea Primăriei Craiova.

Peisajul este dominat de lalele şi atrag privirile prin multidutinea de culori şi modul în care au fost aranjate, fiind evidenţiate de covoarele de gazon sau pietricele albe care le înconjoară. Zambilele se fac şi ele repede remarcate prin parfumul lor delicat care se răspândeşte la adierea vântului.

În Parcul „Nicolae Romanescu” şi în Grădina Botanică, spaţiile verzi abundă de flori, şi pe lângă lalele şi zambile se mai pot observa şi covoare de panseluţe, dar şi narcise, crini sau iris. Frumuseţea lor nu trece neobservată şi de cele mai multe ori îi determină pe cei care se plimbă să se oprească câteva clipe ca să le fotografieze.

Totul a fost pregătit încă din toamna anului trecut.

„Lalele, narcisele, panseluţele şi zambilele au fost cumpărate. Am cumpărat bulbii. Acestea sunt flori bienale, adică au fost plantate toamna şi rodul lor apare în anul următor. Angajaţii RADPFL au plantat bulbii în luna noiembrie. S-a muncit foarte mult. În trei săptămâni au făcut toate aranjamentele floarele care se văd acum. Modelele care sunt de la un an la altul mai sofisticate sunt preluate de pe site-uri de specialitate şi inginerii regiei sunt cei care se ocupă să fie realizate”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, diretorul RADPFL Craiova, Rela Filip.

Conform datelor de pe site-ul de licitaţie publică au fost cumpăraţi 250.000 de bulbi de lalele albe, roşii, mov, portocalii şi roz, 20.000 de bulbi de zambile albe, galbene, mov şi grena, 30.000 de narcise, 50.000 de irişi, 10.000 de crini şi 100.000 de panseluţe.

Preţul plătit a depăşit 120.000 de euro.

Aranjamentele vor dura în funcţie de vreme. „Aceste aranjamente mai pot rezista 2-3 săptămâni sau chiar mai mult, în funcţie de vreme. Dacă va ploua mult, se vor strica mai repede”, a spus directorul RADPF Craiova.

Managerul RADPFL Craiova a spus că pentru pentru anul viitor ca să se obţină covoare de flori va fi nevoie de o nouă achiziţie de bulbi.

”Fiind hibrizi aceste flori nu pot fi păstrate ani la rând pentru că nu mai putem obţine aceste covoare. Ele polenizează de la una la alta şi nu îşi mai păstrează culorile şi carcacteristicile şi le dăm în cartiere unde se face mozaic de toate culorile”, a afirmat managerul RADPFL Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici