Demers impresionant al medicilor din Timişoara şi Oradea. Aceştia au mers în biserici pentru a vorbi cu enoriaşii despre pandemie

Mai mulţi medici au mers duminică în biserici din Timişoara şi Oradea pentru a vorbi cu enoriaşii despre pandemie. Ei au participat la slujbe şi, la final, au stat de vorbă cu credincioşii.

10803 afișări
Imaginea articolului Demers impresionant al medicilor din Timişoara şi Oradea. Aceştia au mers în biserici pentru a vorbi cu enoriaşii despre pandemie

Comunitatea medicală din Timişoara a lansat în luna decembrie o acţiune de voluntariat numită „Trup şi suflet pentru viaţă”. La iniţiativa profesorului Dorel Săndesc, medicii timişoreni merg în bisericile catolice şi, la finalul liturghiei, discută cu enoriaşii şi răspund întrebărilor legate de pandemie şi de vaccinul anti-COVID.

În primele două săptămâni ale acţiunii au avut loc întâlniri în nouă biserci romano-catolice şi două greco-catolice din Timişoara, într-o biserică romano-catolică şi în catedrala greco-catolică din Lugoj, precum şi în biserici romano-catolice din Arad şi Sânnicolau Mare, la care au participat medici timişoreni.

Duminică, acţiunea a continuat la Timişoara, dar proiectului i s-au alăturat şi medicii din Oradea, care au organizat întâlniri în trei biserici din oraş.

Nu este prima acţiune voluntară de anvergură lansată de comunitatea medicală din Timişoara. În primăvară, a avut loc primul Maraton al Vaccinării, eveniment repetat apoi şi în alte oraşe ale ţării.

Medicii voluntari timişoreni au mai lansat caravanele de evaluare a stării de sănătate şi caravanele vaccinării, destinate oamenilor din comunităţi izolate şi persoanelor sau grupurilor vulnerabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici