Deputatul Andreea Cosma face o nouă plângere penală pe numele fostului şef al DNA Ploieşti: Vizează săvârşirea de noi fapte

Deputatul Andreea Cosma s-a prezentat, miercuri, la sediul Parchetul General, pentru a depune o nouă plângere prin care solicită extinderea urmăririi penale în cazul fostului şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea. Cosma a mai precizat şi că Mircea Negulescu ar fi primit favoruri de la inculpaţi.

683 afișări
Imaginea articolului Deputatul Andreea Cosma face o nouă plângere penală pe numele fostului şef al DNA Ploieşti: Vizează săvârşirea de noi fapte

Andreea Cosma face o nouă plângere penală pe numele lui Onea: Vizează săvârşirea de noi fapte

„O nouă plângere penală cu solicitarea de extindere de urmărire penală care priveşte extindere cu privire la persoana inculpatului Onea Lucian, pentru săvârşirea de noi fapte şi cu privire la persoane, procurorul Deaconu Giluela, de la DNA Ploieşti vivavi de care am mai formulat o plângere penală cu ceva timp în urmă. Am scris referitor la Giluela Deaconu că a săvârşit fapte similare şi în acelaşi context, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă. A apărut un articol de presă cu nişte înregistrări din DNA Ploieşti. Era o înregistrare între Răzvan Alexe şi poliţistul judiciar Florea Gabriela. Acelaşi poliţist vizavi de care am solicitat ministrului de Interne să facă o cerere de suspendare din funcţia de la DNA. (...) Era o discuţie în care Răzvan Alexe spune că a fost pus de către procurorul Diaconu Giluela să planteze o probă în dosarul fostului senator Volosevici”, a declarat deputatul Andreea Cosma, la sediul Parchetului General.

Andreea Cosma a mai precizat, în legătură cu declaraţiile lui Mircea Negulescu potrivit cărora ea şi fratele său mint în ceea ce-l priveşte, că aceasta este „singura apărare pe care poate s-o aibă”.

„Chiar dacă s-au depus o serie de plângeri pe numele dumnealui şi mulţi martori au venit şi au povestit groaza prin care au trecut, este singurul mod în care se poate apăra. Ce am spus noi, s-a adeverit. (...) Întrebaţi-l dacă îşi aduce aminte cine l-a ajutat să-l angajeze pe fiul dumnealui, dacă-şi aduce aminte ce inculpaţi i-a plătit casa şi dacă are facturi la casă, dacă-şi aduce aminte cine i-a plătit operaţia, pentru că a vrut să fie mai slab şi să alerge mai mult după corupţi. (...) Unul dintre inculpaţii pe care-i ancheta (i-a plătit operaţia, n.r.). Fiecare inculpat trebuia să plătească câte ceva - la casă, la masă, la vacanţă. Acesta era marele luptător anticorupţie”, a mai spus Andreea Cosma.

Mircea Negulescu a declarat, marţi, la ieşirea din sediul instanţei supreme unde a contestat controlul judiciar, că probele în baza căruia el este acuzat sunt ticluite de Vlad Cosma şi că acesta şi sora sa mint. Negulescu mai acuză şi că procurorul de caz că nu i-a permis să-şi angajeze avocat.

„Doamna procuror avea obligaţia să-mi asigure apărător din oficiu, lucru pe care nu l-a făcut. Este o nulitate absolută pe care eu am prezentat-o ÎCCJ. Eu i-am explicat doamnei procuror, când a făcut acte de urmărire penală în 50 de minute, extindere, continuări şi altele, i-am spus că resimt nevoia să-mi dea un termen ca să-mi angajez un apărător pentru că erau o grămadă de învinuiri care mi se aduceau în 50 de minute. Nu văzusem nimic. (...) Fraţii Cosma mint amândoi şi o să dovedesc acest lucru şi toate declaraţiile din dosar sunt pentru a asigura... Dar nu mai contează”, a declarat Mircea Negulescu, la ieşirea din sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), unde a contestat controlul judiciar dispus de către Parchetul General.

Instanţa a decis să menţină controlul judiciar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici