Deputatul Liviu Pleşoianu, a doua zi de PROTEST la sediul DNA/ Cincisprezece persoane protestează împotriva DNA în faţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci

Parlamentarul PSD Liviu Pleşoianu a protestat, pentru a doua zi, în faţa sediului DNA, acesta fiind nemulţumit de refuzul procurorului şef al instituţiei, Laura Codruţa Kovesi, de a se prezenta la comisia de anchetă privind alegerile din 2009.

596 afișări
Imaginea articolului Deputatul Liviu Pleşoianu, a doua zi de PROTEST la sediul DNA/ Cincisprezece persoane protestează împotriva DNA în faţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci

Deputatul Liviu Pleşoianu, a doua zi de PROTEST la sediul DNA (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Şi alte persoane au mers în faţa sediului DNA, pentru a susţine mesajul parlamentarului.

Parlamentarul anunţa că va relua joi propunerea făcută pe 20 iunie colegilor săi din comisia de anchetă, de sesizare a organelor de anchetă pentru obstrucţionare activităţii parlamentare a unei comisii de anchetă în ceea ce îi priveşte pe George Maior, Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi.

Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 a invitat-o pe Laura Codruţa Kovesi de două ori la audieri, procurorul şef al DNA refuzând să se prezinte în Parlament. În paralel cu constituirea comisiei, Parchetul General a deschis un dosar penal, care a fost clasat după câteva luni de cercetări.

Cincisprezece persoane protestează împotriva DNA în faţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci

Cincisprezece persoane protestează, joi, în faţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, împotriva Direcţiei Naţionale Anticorupţie. ”Dorim ca DNA să nu ascundă dosare”, declară organizatorul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţi ai Primăriei Tecuci au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că un protest a fost autorizat pentru joi între orele 10.00 şi 14.00, la el anunţându-şi prezenţa circa 30 de persoane.

La ora transmiterii acestei, în faţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci sunt 15 persoane.

Protestul are loc în parcul din faţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, din judeţul Galaţi, iar protestatarii au venit cu steaguri tricolore.

Organizatorul protestului, Ionel Roşeţ, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că îşi doreşte dreptate în justiţie, o justiţie dreaptă, ”fără culori politice şi imparţială”.

”Eu îmi doresc ca DNA central să funcţioneze, aşa cum trebuie, nu cu interese politice. Noi un suntem împotriva DNA, dorim ca DNA să funcţioneze, dar fără interese, să funcţioneze echidistant. Să nu ascundă dosare. Deocamdată în DNA sunt tabere, la fel ca în toate parchetele din România”, a spus Ionel Roşeţ.

Pe pancartele protestatarilor apar mesaje precum: ”cinste procurorilor şi judecătorilor incoruptibili”, ”curăţaţi DNA de propria corupţie”, ”Cerem să ni se facă dreptate” sau ”Protest împotriva abuzurilor din justiţie”.

Până la ora transmiterii acestei ştiri nu au fost incidente.

La faţa locului sunt prezenţi jandarmi şi poliţişti locali.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici