Derutată de o aplicaţie, o familie cu copil a rămas blocată la minus 22 de grade pe munte

  • O familie cu copil a rămas blocată la minus 22 de grade în Munţii Şureanu, după ce a fost derutată de o aplicaţie.
  • Pentru că bărbatul a oferit informaţii false salvamontiştilor, familia a fost căutată două ore în zadar.
996 afișări
Imaginea articolului Derutată de o aplicaţie, o familie cu copil a rămas blocată la minus 22 de grade pe munte

Salvamontiştii din Alba au fost chemaţi, vineri seară, în ajutorul jandarmilor montani de la Şureanu, la un autoturism înzăpezit în Munţii Şureanu.

În maşină erau trei persoane: tata, mama şi copilul, iar afară erau minus 22 de grade Celsius.

„Se aflau în zonă fără semnal. Căutând să intre în raza unui releu de telefonie mobilă şi ţinând telefonul afară în frig, bărbatului i se reduce mult acumulatorul terminalului. Sună la 112 şi indică faptul că a trecut de barajul Oaşa, pe lângă mânăstirea Oaşa, vede o cabană închisă, cu două etaje şi cu antenă parabolică şi mai are 5 km până în Luncile Prigoanei. Că aşa i-a spus Waze-ul”, spun salvamontiştii din Alba.

Ulterior, telefonul bărbatului s-a descărcat.

Căutat fără succes timp de aproape 2 ore în locul în care spunea să se află, bărbatul a sunat din nou de pe telefonul soţiei şi a reuşit să trimită un share-location.

„Trecuse prin şi de Luncile Prigoanei, prin şi de Poarta Raiului şi o luase pe drumul închis, înzăpezit, care coboară spre Cugir. Asta chiar dacă observase că nu erau urme de trecere a maşinilor, drumul nu era curăţat de zăpadă, totul se termina acolo. Noaptea, iarna la minus 22 de grade Celsius, prin zăpadă, dezorientat. Dar dacă aşa zice Waze-ul... Salvamontiştii împreună cu jandarmii montani s-au deplasat cu snowmobilele şi au folosit lopeţile de avalanşă pentru a deszăpezi autoturismul. Au reuşit să îl întoarcă, să poată urca înapoi la drumul practicabil”, adaugă Salvamont Alba.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici