Descinderi în mai multe oraşe pentru destructurarea unei reţele de crimă organizată - VIDEO

Peste 20 de descinderi şi percheziţii au avut loc, marţi dimineaţă, la imobile din Craiova, Bucureşti, Ploieşti şi Rovinari, acţiunea, care a fost coordonată de DIICOT, vizând destructurarea unei reţele de crimă organizată specializată în falsificarea de carduri.

93 afișări
Imaginea articolului Descinderi în mai multe oraşe pentru destructurarea unei reţele de crimă organizată - VIDEO

Descinderi în mai multe oraşe pentru destructurarea unei reţele de crimă organizată (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Procurorul-şef al DIICOT, Serviciul Teritorial Craiova, Adrian Glugă, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că au fost făcute mai multe descinderi atât la Craiova, cât şi în comunele limitrofe, fiind ridicate şi duse la audieri opt persoane suspectate de fraude cu carduri falsificate.

"Sunt în total 23 de percheziţii în toată ţara. Au fost făcute percheziţii în toate cartierele Craiovei, dar şi în comunele din jurul municipiului. Sunt opt persoane care au fost luate la audieri, dintre care cinci sau şase sunt din Craiova", a declarat procurorul-şef Adrian Glugă.

El a mai spus că cele opt persoane ridicate, marţi dimineaţă, pentru audieri nu au legătură cu reţeaua din care face parte Iustin Covei, fiul unui magistrat de la Curtea de Apel din Craiova.

Conform unor surse judiciare, au avut loc descinderi şi în imobile din Bucureşti, Ploieşti şi Rovinari (Gorj), de unde au fost confiscate până în prezent importante sume de bani şi autoturisme de lux.

Peste 160 de poliţişti de la Crimă Organizată din Craiova, Gorj, Mehedinţi, Olt, dar şi specialişti din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Informativă (DGIPI) au luat parte la acţiune.

Bunuri de peste 200.000 euro, ridicate de poliţişti în urma descinderilor de la Craiova

Poliţiştii de la Crimă Organizată au ridicat, marţi, în urma descinderilor de la Craiova, două autotursime de lux, bunuri în valoare de peste 200.000 de euro, aparatură de falsificat carduri bancare şi peste 100 de carduri falsificate.

Potrivit biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, membrii grupului specializat în clonarea de carduri au fost supravegheaţi, luni seară, de lucrătorii de la Crimă Organizată, chiar în momentul în care aceştia ridicau din Ploieşti un pachet care conţinea 31 de skimmere, pe care l-au transportat apoi pe ruta Ploieşti-Bucureşti-Craiova.

În momentul în care cel care transporta coletul a ajuns la Craiova, a fost reţinut de poliţiştii de la Crimă Organizată, împreună cu un procuror de la DIICOT. Concomitent cu acţiunea de reţinere a bărbatului, au fost făcute 19 percheziţii domiciliare în Craiova şi câte una în comuna Malu Mare (Dolj), în Bucureşti şi Păuleşti (Prahova).

În urma percheziţiilor de la Craiova au fost ridicate zeci de cititoare de carduri, guri de bancomat, peste 100 de carduri clonate, două autoturisme de lux, sume de bani şi bijuterii, componente de dispozitive de skimming, suporturi de memorie, unităţi centrale de calculator, înscrisuri şi documente de transfer bancar, bunuri în valoare de peste 200.000 euro.

În urma descinderilor au fost ridicate şapte persoane din Craiova şi una din Ploieşti care ar face parte din grupul infracţional şi care au fost duse la sediul DIICOT, Biroul Teritorial Gorj, pentru a fi audiate.

"Împotriva celor opt învinuiţi se fac cercetări pentru aderare şi constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, accesul fără drept la un sistem informatic, punerea la dispoziţie fără drept a dispozitivelor informatice şi cauzarea unui prejudiciu patrimonial prin modificarea de date informatice", informează IPJ Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici