Descinderi la membrii unor grupări rivale implicate în scandaluri. Poliţiştii au găsit pistoale, săbii, bastoane telescopice şi cocktail-uri Molotov

Peste două sute de poliţişti şi 75 de jandarmi participă, miercuri, la 33 de descinderi la domiciliile mai multor membri ai unor grupări rivale implicate în mai multe scandaluri şi care se ală în atenţia Poliţiei de mai mult timp.

211 afișări
Imaginea articolului Descinderi la membrii unor grupări rivale implicate în scandaluri. Poliţiştii au găsit pistoale, săbii, bastoane telescopice şi cocktail-uri Molotov

Prahova: Descinderi la membrii unor grupări rivale implicate în scandaluri (Imagine: Liviu Maftei/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Poliţiei Prahova, cele 33 de percheziţii se desfăşoară la domiciliile unor persoane în majoritate de etnie rromă, care fac parte din grupuri aflate în atenţia anchetatorilor de mai mult timp, după ce au fost implicate în scandaluri.

Un număr de 30 de dintre cele 33 de percheziţii au avut loc la Ploieşti, două la Câmpina şi una în localitatea Bărcăneşti, situată la câţiva kilometri de Ploieşti.

Astfel, în 25 martie Poliţia a fost sesizată cu privire la un conflict între un bărbat, pe de o parte, şi alţi doi, de cealaltă parte, care s-au bătut, unul dintre ei fiind rănit.

Conform anchetatorilor, acţiunile de miercuri au rol preventiv, în condiţiile în care Poliţia avea informaţii potrivit cărora de la acel conflict situaţia ar putea degenera.

Un număr de 30 de dintre cele 33 de percheziţii se desfăşoară la Ploieşti, alte două la Câmpina şi una în localitatea Bărcăneşti, situată la câţiva kilometri de Ploieşti.

Pistoale, săbii, bastoane telescopice şi cocktail-uri Molotov, găsite la percheziţii

În urma percheziţiilor au fost găsite şi ridicate mai multe bunuri, printre care trei pistoale cu bile, o puşcă cu aer comprimat, nouă săbii, două dispozitive cu electroşocuri, trei bastoane metalice telescopice, opt cocteiluri Molotov, 15.000 de euro şi 40.000 de lei.

În cele două dosare se fac cercetări pentru lovire şi alte violenţe, pentru nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi pentru portul fără drept de armă albă, în legătură cu conflicte locale izbucnite între două grupuri de persoane.

La ora transmiterii acestei ştiri, procurorii audiază 20 de persoane suspectate în aceste cauze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici