Detaliul CUTREMURĂTOR al tragediei de la Constanţa | Fetiţa care a murit într-un incendiu a fost înainte înjunghiată de mamă

Procurorii constănţeni au anunţat, miercuri, că fetiţa în vârstă de doi ani, care a murit într-un incendiu, alături de mama sa, în data de 1 septembrie, a fost înjunghiată de femeie înainte ca aceasta să dea foc casei în care locuiau, transmite corespondentul MEDIAFAX.

9394 afișări
Imaginea articolului Detaliul CUTREMURĂTOR al tragediei de la Constanţa | Fetiţa care a murit într-un incendiu a fost înainte înjunghiată de mamă

Detaliul CUTREMURĂTOR al tragediei de la Constanţa | Fetiţa care a murit într-un incendiu a fost înainte înjunghiată de mamă

Incendiul a izbucnit în 31 august seara, într-un apartament din municipiul Constanţa în care locuia o femeie de 33 de ani împreună cu fiicele ei de doi, respectiv 4 ani.

Focul a distrus apartamentul, pompierii chemaţi la faţa locului neputând face nimic pentru a salva viaţa mamei şi fetiţei de doi ani, ale căror trupuri au fost găsite carbonizate.

Fetiţa de 4 ani a fost salvată de un vecin, fiind transportată în stare gravă la spital, în prezent fiind în afară de pericol.

Procurorii constănţeni au anunţat, miercuri, că, de fapt, femeia în vârstă de 33 de ani, originară din Ucraina, şi-a înjunghiat fata de 2 ani.

”S-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracţiunile de omor, tentativă la infracţiunea de omor şi distrugere. În prezent s-a dispus efectuarea unor expertize medico-legale pentru a se stabili cauzele şi împrejurările deceselor celor două persoane, iar concluziile preliminare formulate de medicii legişti din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Constanţa s-a stabilit că pe corpul victimei minore decedate există urme de înjunghiere ce au fost produs de cu un obiect tăietor înţepător, posibil cuţit”, au precizat procurorii.

Fetiţa de 4 ani a ajuns în stare critică la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cu arsuri pe 30 la sută din suprafaţa corpului, inclusiv arsuri ale căilor respiratorii. În cursul dimineţi de vineri ea a fost transferată la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, în prezenta starea ei de sănătate fiind stabilă.

Purtătorul de cuvânt al ISU ”Dobrogea”, Anca Chiriţă, a declarat că incendiul a izbucnit în noaptea de joi spre vineri, într-un apartament din Constanţa.

În urma acestuia, două persoane - mamă şi fiică - au murit.

Mai mulţi locatari s-au autoevacuat, iar de asistenţă medicală la faţa locului au avut nevoie patru persoane. La spital au fost transportate două persoane, între care un copilaş de 4-5 ani.

Purtătorul de cuvânt al ISU ”Dobrogea” a spus că incendiul a izbucnit la un apartament situat la primul etaj al unui bloc format din patru etaje.

Primele informaţii arătau că a avut loc un incendiu, urmat de explozie, însă Anca Chiriţă afirmă că explozia nu poate fi confirmată deocamdată, întrucât nu au fost afectate celelalte locuinţe ale blocului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici