Detectorul de măşti. Aplicaţia care declanşează alerta, dacă nu porţi masca. Creaţia unui IT-ist din Cluj

  • Aplicaţia Milnesium Mask Detector poate să recunoască mai multe persoane in acelaşi timp dacă poartă sau nu mască
  • Dacă nu respecţi regulile, detectorul de măşti te atenţionează insistent şi se opreşte doar în momentul în care îţi pui masca pe faţă
  • Aplicaţia este gratuită şi poate fi implementată în supermarket-uri, mall-uri, instituţii publice sau fime private
1641 afișări

Scuza că ai uitat masca, nu mai este valabilă! Florin Jurchiş, un IT-ist din Cluj a creat o aplicaţie care detectează persoanele care nu poartă mască şi le avertizează prin mesaje audio. Detectorul de măşti a fost creat pe baza inteligenţei artificiale şi funcţionează cu ajutorul unei camere web sau a camerelor de supraveghere, iar pentru protejarea identităţii, are şi opţiunea de pixelare a imaginii. Când a aflat de aplicaţie, Ionuţ nu a stat pe gânduri şi a implementat-o la compania de grafic design pe care o conduce. Aplicaţia Milnesium Mask Detector este gratuită.

„Odată ce voi da masca jos, vom observa că aplicaţia va ridica o alertă atât vizuală cât şi audio. În acest fel: Vă rugăm folosiţi masca!. Iar alerta se va opri odată ce toate persoanele din imagine vor purta masca corespunzător", a explicat Florin Jurchiş, cel care a realizat aplicaţia Milnesium Mask Detector.

„Personal port masca pentru a mă proteja pe mine şi pe cei din jur, însă există situaţii în care uităm să facem acest lucru. În acest fel ne-am gândit cât de util ar fi un sistem în spaţiile închise care să te avertizeze să porţi masca în cazul în care ai uitat să faci acest lucru”, a mai declarat acesta. 

Antreneprenorii consideră aplicaţia utilă. 

„Am ales să implementăm această aplicaţie pentru siguranţa noastră, a clienţilor şi a angajaţilor”, a spus Ionuţ Faur, administratorul unei firme de design.

 


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici