Deţinut înjunghiat de un gardian la Penitenciarul Poarta Albă. Gardianul a fost reţinut

Procurorii şi poliţiştii constănţeni au deschis o anchetă după ce un deţinut de la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa a fost înjunghiat cu un briceag de către un gardian, în timpul unui conflict izbucnit între aceştia în curtea penitenciarului. În urma verificărilor, gardianul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie dus în instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

1438 afișări
Imaginea articolului Deţinut înjunghiat de un gardian la Penitenciarul Poarta Albă. Gardianul a fost reţinut

Deţinut înjunghiat de un gardian la Penitenciarul Poarta Albă (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor penitenciarului, incidentul a avut loc vineri după-amiază, în curtea interioară a închisorii, după ce deţinutul, care execută o pedeapsă de şapte ani în regim de maximă siguranţă, a provocat un gardian, iar între cei doi a izbucnit o altercaţie. Deţinutul l-ar fi atacat cu pietre pe agentul de penitenciare, iar acesta a încercat să îl imobilizeze, însă pentru că nu a reuşit gardianul a scos un briceag cu care l-a înţepat pe deţinut în torace.

Deţinutul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, starea acestuia de sănătate fiind stabilă, potrivit medicilor. În cursul serii de vineri el a fost adus înapoi la penitenciar şi a rămas internat în spitalul instituţiei.

Potrivit procurorilor Parchetului Tribunalului Constanţa, gardianul, care are 44 de ani şi lucrează de peste 16 ani la penitenciarul din comuna Poarta Albă, este acuzat de tentativă de omor şi rele tratamente aplicate deţinutului.

El a fost reţinut pentru 24 de ore, iar sâmbătă va fi dus la Tribunalul Constanţa cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Deţinutul implicat în altercaţie este cunoscut ca fiind violent, de la încarcerarea sa fiind întocmite mai multe rapoarte pentru incidente provocate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici