Dezinfectantul este bun, dar nu în exces: "Poate duce la copii chiar la intoxicaţie alcoolică"

  • Experţii spun că pielea copiilor poate fi afectată grav de folosirea în exces a dezinfectanţilor
  • Dr. Radu Ţincu, medic toxicolog: Folosit în exces, dezinfectantul poate duce la copii chiar la intoxicaţie alcoolică
  • Dr. Radu Ciornei, imunolog: Grijă mare la ingerarea dezinfectantului, sunt totuşi copii
658 afișări
Imaginea articolului Dezinfectantul este bun, dar nu în exces: "Poate duce la copii chiar la intoxicaţie alcoolică"

Dezinfectantul este bun, dar nu în exces: "Poate duce la copii chiar intoxicaţie alcoolică"

Ghiozdan, cărţi, caiete, distanţare , mască şi dezinfectant. Pentru copilul tău, acesta va fi noul univers din toamnă. Ai grijă, însă. Copiii sunt imprevizibili, iar joaca cu dezinfectantul poate fi periculoasă. Uite de ce e bine să-i explici că nu trebuie să folosească  dezinfectantul în exces şi de ce nu trebuie să-l întindă pe suprafeţe mari ale pielii.

Dr. Radu Ţincu, medic de  ATI Toxicologie la Spitalul Floreasca: Utilizarea în exces poate să ducă la apariţia unor leziuni cutanate, în special la copiii cu piele alergică sau atopii, acest lucru poate să ducă la apariţia unor alergii cutanate, iar dacă folosim subtstanţele pe o suprafaţă extinsă a corpului acest alcool se poate absorbi transdermic şi poate să determine la copii, în funcţie de vârstă, greutate, chiar intoxicaţie alcoolică cu aceste substanţe dezinfectante 

Dr. Radu Ciornei, doctor în imunologie, microbiologie şi genetică moleculară: Elevii pot folosi un litru din această substanţă într-o oră. Eu chiar am avut această reacţie, mi s-a făcut rău când am mirosit alcoolul acela metilic, izopropilic. Grijă mare la ingerare, este vorba despre copii.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici