Diaconescu: Un judecător CEDO arată în cartea sa că nu se pot face percheziţii acasă la jurnalişti

Patronul OTV, Dan Diaconescu, a stat în sediul DNA mai puţin de o jumătate de oră, el declarând la ieşire că judecătorul CEDO Corneliu Bârsan arată într-o carte a sa că nu se pot face percheziţii acasă la jurnalişti în căutarea unor casete video, normă care ar fi fost încălcată în cazul său.

100 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Un judecător CEDO arată în cartea sa că nu se pot face percheziţii acasă la jurnalişti

Diaconescu: Un judecător CEDO arată în cartea sa că nu se pot face percheziţii acasă la jurnalişti (Imagine: Liviu_Adascalitei/Mediafax Foto)

Dan Diaconescu a spus, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că stă din ce în ce mai puţin la audierile de la DNA pentru că procurorii "se chinuie" să adune probe în acuzarea sa. El a precizat că procurorii DNA încearcă să îi deschisă un al treilea dosar legat de un invitat pe care l-ar fi avut într-o emisiune din anul 2008, adăugând că şi acesta a fost anchetat, la rândul său, fără a oferi alte detalii.

Patronul OTV a mai spus că nu a dat nici luni o declaraţie în faţa procurorilor anticorupţie şi că nu a mai fost deocamdată chemat la alte audieri.

Unul dintre avocaţii lui Diaconescu a declarat pentru MEDIAFAX că a survenit un nou incident procedural legat de prezentarea învinuirilor în cazul celei de a doua acuzaţii de şantaj, acesta fiind motivul pentru care Dan Diaconescu nu a fost audiat nici luni.

Diaconescu a a mai spus că l-ar fi invitat în emisiunea sa de la OTV pe procurorul care se ocupă de dosarul său, Gheorghe Bocşan, care ar fi acceptat invitaţia cu condiţia să nu se discute despre acest caz. Diaconescu a precizat că, de altfel, are şi interdicţie să spună ceva legat de dosarul său la postul de televiziune OTV.

Întrebat dacă prezenţa procurorului nu ar atrage cu sine o situaţie de incompatibilitate, Diaconescu a arătat că, din câte ştie el, în România nu există o prevedere legală care să interzică prezenţa unui anchetator în emisiunea unui jurnalist cercetat de acesta.

Patronul OTV a mai spus că judecătorul CEDO Corneliu Bârsan ar fi scris, într-una din lucrările sale recente în materia dreptului, că procurorul nu ar avea voie să facă percheziţii la domiciliul unui jurnalist în căutare de casete video. În opinia sa, această normă ar fi fost încălcată în cazul său.

Diaconescu a mai spus că a vorbit "mult şi multe" în ultima perioadă cu preşedintele Traian Băsescu, dar că a dat publicităţii doar ceea ce a convenit cu şeful statului, pentru că aşa este frumos să facă un jurnalist.

La intrarea în sediul DNA, Dan Diaconescu a declarat că procurorii încearcă "răscolirea" unui nou dosar din 2008, susţinând că în acest caz este vorba despre un denunţător care a fost şi el anchetat, fără a oferi alte detalii.

Patronul OTV a arătat, în mod ironic, că sunt suficiente "încă două-trei arestări de-astea" şi va avea asigurată Preşedinţia României din primul tur la viitoarele alegeri.

Diaconescu a mai spus că, în opinia sa, cei care ar dori arestarea sa sunt Radu Berceanu, Adriean Videanu, precizând că nu îl exclude în acest sens nici pe Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici