DIICOT: 74 de persoane trimise în judecată pentru contrabandă cu ţigări

Procurorii DIICOT au trimis în judecată 74 de persoane, dintre care 67 sunt arestate, pentru contrabandă cu ţigări, după ce au adus în ţară ţigarete din Serbia, Ucraina, Moldova şi Turcia şi le-au vândut în judeţul Hunedoara, producând un prejudiciu bugetului de stat estimat la 2,2 milioane de lei.

123 afișări
Imaginea articolului DIICOT: 74 de persoane trimise în judecată pentru contrabandă cu ţigări

DIICOT: 74 de persoane trimise în judecată pentru contrabandă cu ţigări (Imagine: Doru Nica/Arhiva Mediafax Foto)

Cei 74 de membri ai grupului infracţional organizat au fost deferiţi justiţiei de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Hunedoara, care îi acuză că au introdus pe teritoriul României cantităţi însemnate de ţigarete provenind din Serbia, Ucraina, Moldova şi Turcia, se arată într-un comunicat de miercuri al DIICOT.

Membrii grupării vindeau ţigaretele în special în judeţul Hunedoara, producând un prejudiciu bugetului de stat estimat la 2.200.000 de lei.

Procurorii au instituit sechestru asigurător pe 24 de autovehicule care au fost folosite la săvârşirea infracţiunilor, parte dintre acestea fiind modificate în acest scop prin confecţionarea de compartimente pentru ascunderea produselor accizabile transportate, a precizat DIICOT.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Tribunalului Hunedoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici