DIICOT contestă arestul la domiciliu pentru 6 inculpaţi din dosarul „Droguri pe Telegram”

Procurorii DIICOT au contestat decizia judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti care a stabilit măsura arestului la domiciliu pentru şase inculpaţi din dosarul „Droguri pe Telegram”.

446 afișări
Imaginea articolului DIICOT contestă arestul la domiciliu pentru 6 inculpaţi din dosarul „Droguri pe Telegram”

DIICOT contestă arestul la domiciliu pentru 6 inculpaţi din dosarul „Droguri pe Telegram”

„La data de 11.04.2023, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă a şapte inculpaţi şi măsura arestului la domiciliu pentru şase inculpaţi. Cu privire la această ultimă măsură, procurorii DIICOT – Structura Centrală au formulat contestaţie”, anunţă DIICOT.

Luni, poliţiştii şi procurorii au preluat controlul asupra canalelor de mesagerie criptată pe care se vindeau droguri şi au oprit activitatea acestora.

„Ca mod de operare, clienţii, utilizatori ai unor terminale mobile, ar fi contactat distribuitorii pe această platformă, iar apoi, în urma negocierilor directe, ar fi fost îndrumaţi către cel mai apropiat dealer local, în funcţie de localitate, tipul de drog solicitat şi alte criterii. Distribuitorii şi-ar fi promovat ofertele de droguri pe această platformă şi ar fi încercat să îşi împartă zonele de distribuţie, astfel încât să acapareze cât mai mulţi clienţi. Administratorul platformei ar fi moderat discuţiile şi, de asemenea, ar fi fost implicat în selectarea membrilor grupului”, au explicat poliţiştii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici