DIICOT nu exclude posibilitatea ca Gheorghe Dincă, suspectul din Caracal, să fi avut complici/ „Este o locaţie foarte mare care trebuie luată la milimetru”

DIICOT nu exclude posibilitatea ca suspectul principal în cazul Caracal să fi avut complici, spune procurorul şef adjunct al DIICOT, Georgiana Hosu, procurorul şef adjunct. Hosu, spune că ancheta în cazul Caracal este dificilă deoarece este vorba despre o locaţie foarte mare „care trebuie luată la milimetru”. „Nu cred că se putea mai mult decât atât, mergem pe toate pistele”, a afirmat Hosu.

1325 afișări
Imaginea articolului DIICOT nu exclude posibilitatea ca Gheorghe Dincă, suspectul din Caracal, să fi avut complici/ „Este o locaţie foarte mare care trebuie luată la milimetru”

DIICOT, despre cazul Caracal: Este o locaţie foarte mare care trebuie luată la milimetru

DIICOT nu exclude posibilitatea ca suspectul principal în cazul Caracal să fi avut complici, spune procurorul şef adjunct al DIICOT, Georgiana Hosu.

Întrebată dacă ne putem aştepta inclusiv la eventuali complici ai lui Gheorghe Dincă, Georgiana Hosu a răspuns „Până la urmă, haideţi să nu înlăturăm nicio cale pe care am putea merge şi nicio posibilitate de a ancheta lucrurile şi poate reuşim pe parcurs să ne dăm seama”.

DIICOT, despre ancheta dificilă din cazul Caracal: Este o locaţie foarte mare care trebuie luată la milimetru 

Întrebată dacă s-au găsit dovezi care să contureze ipoteza unei crime, Georgiana Hosu a răspuns că „s-au făcut paşi, însă informaţiile care apar în cadrul anchetei fac foarte mult rău rudelor şi oamenilor care sunt foarte apropiaţi de cele două victime. Haideţi să încercăm să transmitem toate datele, dar să fim şi oamenii în acelaşi timp”.

În ce priveşte căutarea indiciilor, procurorul şef adjunct al DIICOT a spus că este dificil despre este vorba despre o locaţie foarte mare „care trebuie luată la milimetru”.

„Încercăm să facem treaba cât se poate de bine şi utilizând toate mijloacele de investigare specifice pe care le are şi Parchetul şi Poliţia”, a adăugat Hosu.

Întrebată dacă faptul că principalul suspect nu este cooperant îngreunează sau nu ancheta, Hosu a răspuns că din punctul său de vedere nu: „până la urmă suspectului trebuie să îi demonstrezi cu probe activitatea infracţională”.

Jurnaliştii au insistat cu întrebarea legată de probe care să contureze eventualul omor, însă procurorul şef adjunct al DIICOT a spus doar „lăsaţi-ne să găsim probele, să le valorificăm, să schimbăm încadrarea juridică şi să comunicăm”.

„Colegii mei s-au mişcat foarte repede pe o cauză în care aveam foarte puţine indicii din mai până în acest moment, nu cred că se putea mai mult decât ce au făcut, dar dacă se putea până la urmă vom veni şi vom recunoaşte şi asta. Haideţi să strângem tot şi pe urmă comunicăm, vedem şi ce am făcut bine şi ce nu”, a declarat Georgiana Hosu.

Întrebată, de asemenea, dacă s-au extins cercetările şi în ceea ce priveşte alte eventuale cazuri de dispariţie care pot fi similare cu cele două cazuri investigate, Hosu a spus: „ încercăm şi o asemenea pistă, deocamdată importante în acest moment sunt cele două victime”.

Potrivit procurorului, rezultatele ADN vor aduce primele lămuriri.

Duminică dimineaţa, Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul dispariţiei Alexandrei, fata de 15 ani din Olt, a fost adus din nou la casa în care se presupune că a avut loc crima. Forţele de ordine păzesc zona, având în vedere tensiunile de seara trecută când oamenii s-au strâns la poartă.

Între timp, căutările continuă pe lacul aflat în apropierea casei.

Alexandra este dispărută de miercuri, iar joi a reuşit să sune de trei ori la 112, unde a anunţat că a fost sechestrată şi violată. Poliţiştii au ajuns după 19 ore la locaţia suspectului, acuzând STS că a dat date greşite privind localizarea şi că nu au avut mandat să intre. Pe de altă parte, într-un raport al procurorului de caz se arată că mandatul a fost dat la 3.00 noaptea, dar poliţiştii au acţionat la 6.00 dimineaţa pentru că nu era echipă la muncă.

Taguri:
diicot,
caracal,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici