Dîncu şi Ciolacu, înainte de finalizarea listelor PSD pentru parlamentare 2020. Cum justifică prezenţa Laurei Vicol şi absenţa unor nume notorii

Liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, afirmă că nu este nicio problemă ca avocata Laura Vicol să deschidă lista pentru Camera Deputaţilor în Dolj: „Nu am auzit să fie nici coruptă, nici neprofesionistă”.

1698 afișări
Imaginea articolului Dîncu şi Ciolacu, înainte de finalizarea listelor PSD pentru parlamentare 2020. Cum justifică prezenţa Laurei Vicol şi absenţa unor nume notorii

Dîncu şi Ciolacu, înainte de finalizarea listelor PSD pentru parlamamentare 2020. Cum justifică prezenţa Laurei Vicol şi absenţa unor parlamentari consacraţi

„Am luat act, nu o cunosc pe doamna Laura Vicol. Nu am auzit să fie nici coruptă, nici neprofesionistă. Am înţeles că sunt probleme că a avut anumiţi clienţi, ca şi avocat. Acum... dacă dumneavoastră luaţi un interviu unui criminal înseamnă că nu mai aveţi dreptul să aveţi viaţă politică? O să o analizăm împreună cu colegii mei din cadrul Consiliului Politic Naţional”, spune Marcel Ciolacu despre faptul că organizaţia Dolj propune ca lista pentru Camera Deputaţilor din acest judeţ să fie deschisă de Laura Vicol.

El ţine să precizeze că Laura Vicol, din punct de vedere al criteriilor principale de profesionalism, nu are niciun dosar penal şi nici nu e implicată într-o anchetă penală.

„Nu cred că este vreo problemă. Sunt sigur că mâine o să vă spunem decizia partidului”, a spus liderul PSD.

Avocata Laura Vicol este cunoscută pentru că a apărat-o pe fosta şefă a DIICOT, Alina Bica. Avocata se află în fruntea listei candidaţilor la Camera Deputaţilor a PSD Dolj.

Dîncu, despre lipsa unor parlamentari pe listă: E nevoie de lideri recunoscuţi în comunităţile lor

Preşedintele CN al PSD, Vasile Dîncu, motivează absenţa de pe listele partidului a unor parlamentari precum Florin Iordache, Eugen Nicolicea sau Şerban Nicolae cu intenţia formaţiunii de a prezenta persoane cu credibilitate publică: „E nevoie de lideri recunoscuţi în comunităţile lor”.

„Nu îmi sancţionez colegii. Acestea sunt propunerile venite de la organizaţiile locale. Vom vedea la final ce nume se regăsesc sau nu”, a răspuns Marcel Ciolacu la întrebarea unui jurnalist dacă faptul că anumiţi parlamentari, precum Florin Iordache, Eugen Nicolicea sau Şerban Nicolae, nu se vor regăsi pe listele PSD la alegerile parlamentare reprezintă „noul PSD”.

Vasile Dîncu a fost, însă, mai direct.

„Dacă foloseşti cuvântul reformă, în România lumea scoate pistolul imediat, pentru că sună urât. Este vorba despre politica pe care PSD o dezvoltă în viitor în ceea ce priveşte resursele umane, deschiderea partidului pentru societatea civilă şi căutarea, aşa cum este normal, a unor oameni credibili. Unul din criteriile noastre a fost cel al notorietăţii publice şi al credibilităţii publice. Este nevoie de oameni de toate categoriile, dar în primul rând este nevoie de lideri care să fie recunoscuţi în comunităţile lor”, spune preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu.

Dîncu a precizat că el va candida la alegerile parlamentare: „Voi candida pentru judeţul Cluj, la Senat”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici