Direcţia de Sănătate Publică Suceava, despre coaforul unde urmau să se facă operaţii estetice: A fost închiriat cu alt scop

Coaforul din Suceava unde ar fi urmat să aibă loc operaţii estetice a fost închiriat unei clinici din Bucureşti pentru prezentarea unor produse şi pentru instruire, le-a spus, marţi, proprietarul salonului, reprezentanţilor DSP, care au declanşat o anchetă după sesizarea Colegiului Medicilor.

888 afișări
Imaginea articolului Direcţia de Sănătate Publică Suceava, despre coaforul unde urmau să se facă operaţii estetice: A fost închiriat cu alt scop

Direcţia de Sănătate Publică Suceava, despre coaforul unde urmau să se facă operaţii estetice: A fost închiriat cu alt scop

Proprietara coaforului din Suceava unde ar fi urmat să aibă loc proceduri medicale estetice neautorizate a fost chemată, marţi, cu toate actele, la control, de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care a declanşat o anchetă după ce Colegiul Medicilor a sesizat faptul că aici se fac proceduri medicale estetice fără autorizaţie.

Directorul DSP Suceava, Liliana Grădinariu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că proprietara coaforului a prezentat actele de închiriere a spaţiului către clinica din Bucureşti în care nu se spunea nimic despre proceduri medicale.

„În contractul semnat cu clinica din Bucureşti, prin care spaţiul coaforului era închiriat, se preciza că vor avea loc acolo prezentări de produse, organizarea unor cursuri. Coaforul a fost verificat anul trecut şi are toate autorizaţiile de care are nevoie, toate produsele folosite sunt autorizate. În momentul în care veneau reprezentanţii clinicii de la Bucureşti în coafor nu se desfăşurau alte activităţi. Noi le-am interzis să închirieze spaţiul coaforului pentru activităţi care nu sunt autorizate”, a declarat Grădinariu.

Anchetele în cazul coaforului în care ar fi urmat să facă proceduri medicale neautorizate au fost declanşate după ce preşedintele Colegiului Medicilor din Suceava, dr. Sorin Hâncu, a găsit un pliant în care clinica făcea reclamă la procedurile medicale şi sesizat Poliţia pentru a începe o anchetă.

„Am depus o sesizare la Poliţie în care am reclamat faptul că nişte indivizi, nu pot să le spun doctori pentru că nu i-am cunoscut, vin la Suceava şi practică nişte proceduri medicale în mod ilegal. Nu erau înregistraţi la noi şi nu au niciun fel de autorizaţii. (…) Am înţeles că au mai fost în luna decembrie încă o dată. Noi am prins un pliant de-al lor unde îşi făceau reclamă şi mergeam la un coafor unde desfăşurau această activitate. Este foarte periculos! Aveau şi un calendar cu deplasările lor în toată ţara aceasta”, declara pentru corespondentul MEDIAFAX preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. Sorin Hâncu.

În anunţurile publicitare din oraş, salonul unde urmau să aibă loc aceste proceduri ar fi oferit mărire de buze şi pomeţi, ştergerea ridurilor, „cocktailul frumuseţii” cu vitamine, umplere şi depigmentare de cearcăne, lipoliză (slăbire localizată) şi terapia „Vampir”. Anunţuri au fost postate şi pe pagina de Facebook, însă acestea au fost şterse. Operaţiile estetice ar fi urmat să aibă loc miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici