Director Remat Cluj: Am primit 40 de vouchere pe judeţ pentru programul "Rabla". E bătaie de joc

Societatea Remat Cluj a primit doar 40 de vouchere pentru programul "Rabla" pe întreg judeţul Cluj, numărul fiind considerat "revoltător de mic, o bătaie de joc", în condiţiile în care în anii trecuţi primea circa 1.800, iar printre colectorii acceptaţi în judeţ se află şi o firmă de tâmplărie.

2179 afișări
Imaginea articolului Director Remat Cluj: Am primit 40 de vouchere pe judeţ pentru programul "Rabla". E bătaie de joc

Director Remat Cluj: Am primit 40 de vouchere pe judeţ pentru programul "Rabla". E bătaie de joc (ImagineŞ Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Directorul comercial al SC Remat SA Cluj, Mircea Ştef, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că distribuirea voucherelor pentru programul "Rabla” va începe luni dimineaţă, acestea urmând să se epuizeze în câteva minute.

"Remat Cluj are patru puncte de lucru în judeţ, unul la Câmpia Turzii, unul la Gherla şi două în Cluj-Napoca. Pentru fiecare am primit câte zece vouchere pentru programul "Rabla", adică 40 în total. Este revoltător, jenant şi penibil, este o bătaie de joc să primim aşa puţine vouchere. Am făcut patru drumuri la Bucureşti, să fim în ordine cu dosarul, şi pentru ce, pentru 40 de vouchere? Vom începe luni dimineaţă distribuirea lor, dar în câteva minute le epuizăm. Ne-am aşteptat să primim măcar 300 de vouchere pe judeţ, după ce anii trecuţi am primit în jur de 1.800", a spus Ştef.

Acesta a reclamat faptul că Administraţia Fondului pentru Mediu a alocat vouchere pentru programul “Rabla" şi unor SRL-uri din judeţ, despre care a spus că nu ştie cum ar fi putut respecta cerinţele.

"La Cluj s-au mai dat vouchere şi la 14 firme de dezmembrări auto, e incredibil ce se întâmplă. Nu ştiu cum au fost acestea verificate şi cum au putut să respecte cerinţele", a afirmat Ştef.

Directorul comercial al Remat Cluj speră ca numărul de vouchere pe judeţ să fie suplimentat după prima tranşă, pentru a onora toate solicitările.

Potrivit site-ului Administraţiei Fondului pentru Mediu, pe lista colectorilor acceptaţi în judeţul Cluj pentru programul "Rabla”, pe lângă Remat SA se numără diverse firme din Cluj-Napoca, Câmpia Turzii, Turda sau Aghireş, printre care şi una de tâmplărie.

Valoarea unui voucher pentru programul "Rabla” este de 6.500 de lei.

Vineri, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) informa că firmele şi instituţiile publice vor avea de împărţit 3.000 de vouchere.

"Având în vedere numărul mare de solicitări primite de la cetăţeni, am decis să repartizăm 17.000 de tichete pentru persoanele fizice şi 3.000 de tichete pentru persoanele juridice, inclusiv instituţiile publice", declara preşedintele AFM, Adrian Gearâp.

Anterior, AFM anunţase că va emite 20.000 de tichete, dintre care 17.000 pentru persoane fizice şi juridice şi 3.000 pentru instituţiile publice.

Începând de vineri, AFM a încheiat protocoalele cu colectorii validaţi în Programul "Rabla" 2013 şi a început distribuirea de tichetele valorice, urmând ca de luni, persoanele fizice şi juridice interesate să se poată înscrie în program. În prima etapă, vor fi distribuite maximum 25 la sută din numărul total de tichete, în funcţie de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judeţene, conform statisticilor realizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Permiselor. Consumarea tichetelor primite iniţial este o condiţie obligatorie pentru depunerea unei cereri de suplimentare a acestora. AFM poate distribui cel mult 200 de tichete la fiecare cerere de suplimentare.

În acest an, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, faţă de până la trei tichete câte se utilizau în anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, faţă de 3.800 lei cât valora în 2012.

Prin Programul ”Rabla” derulat anual din 2005 şi până în prezent au fost casate 459.775 autoturisme uzate şi au fost achiziţionate 225.869 autoturisme noi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici