GALERIE FOTO  Directori CFR: 7 din 8 regionale de cale ferată sunt afectate de greva ceferiştilor / Peste 100 de trenuri şi 54 de staţii

  • Din cele opt regionale de cale ferată, şapte sunt afectate de greva ceferiştilor.
  • Este vorba de Craiova, Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Braşov şi Cluj, singura regională care nu a încetat activitatea fiind Timişoara.
533 afișări
Imaginea articolului Directori CFR: 7 din 8 regionale de cale ferată sunt afectate de greva ceferiştilor / Peste 100 de trenuri şi 54 de staţii

Directori CFR: 7 din 8 regionale de cale ferată sunt afectate de greva ceferiştilor / Peste 100 de trenuri şi 54 de staţii

Sunt afectate 109 trenuri iar activitatea este oprită în 54 de staţii, au anunţat directorii CFR Intrastructură şi CFR Călători, într-o declaraţie de presă. Totuşi, cei doi nu au putut preciza câte trenuri sunt afectate în Gara de Nord.

„Vom continua negocierile dacă înţeleg că nu putem avea un dialog fără o sustenabilitate din punct de vedere economic”, a declarat Ion Simu Alexandru, directorul general al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA. Simu a avansat ideea plafonării preţului la energie pentru calea ferată, ceea ce ar putea elibera fonduri necesare majorării salariilor angajaţilor de la calea ferată.

„Din punct de vedere al CFR Călători nu există o problemă la această oră. De fapt, dat fiind că este o grevă spontană nici nu putem să ştim dacă avem sau nu avem, pentru că la un moment dat trenul se opreşte şi nici nu mai ştim din partea cui este”, a spus Traian Preoteasa, directorul CFR Călători. „Nu avem trenuri rămase în afara staţiilor, există o problemă, neverificată, a unui tren care venea din Ungaria şi care nu a mai fost preluat, iar călătorii au rămas în Ungaria”.

„În Gara de Nord este o aglomerare de trenuri care nu ştiu când se va regla”, a adăugat Preoteasa.

Angajaţi ai CFR au iniţiat o grevă spontană care a dus la întârzieri sau la anularea unor trenuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici