Video Directorul AMBRO Suceava a murit după ce s-a prăbuşit cu avionul particular (video PROTV)

Directorul combinatului de celuloză şi hârtie AMBRO SA Suceava, Eric Rossman (cetăţean francez), a murit, marţi la prânz, după ce avionul particular în care se afla s-a prăbuşit într-o pădure, în zona localităţii sucevene Siminicea, transmite corespondentul MEDIAFAX, citându-l pe prefectul de Suceava Orest Onofrei.

53 afișări

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat că, potrivit primelor informaţii, directorul AMBRO Suceava era singur în avionul particular de mici dimensiuni care s-a prăbuşit, în jurul prânzului, în pădurea din localitatea Siminicea, situată la zece kilometri de municipiul Suceava.

Potrivit prefectului, până la ora transmiterii acestei ştiri nu se cunoşteau cauzele incidentului aviatic, în condiţiile în care în zonă vremea este frumoasă, iar terenul nu este accidentat.

La faţa locului s-au deplasat echipe de la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ale Ambulanţei, Poliţiei, precum şi un un procuror de la Parchetul Curţii de Apel Suceava.

Comandantul Aeroportului Suceava, Dan Asmarandei, a declarat pentru MEDIAFAX că Eric Rossman era singur în avion în momentul producerii accidentului, că acesta a decolat de la Aeroclubul Suceava şi făcea un zbor de antrenament la bordul unui aparat de tip FK 14.

"Din motive necunoscute încă, el a căzut", a spus Asmarandei.

El a precizat că în zona în care s-a produs accidentul se vor deplasa reprezentanţi ai Inspectoratului Aviaţiei Civile şi ai Ministerului Transporturilor pentru a cerceta cauzele producerii acestuia.

Primarului comunei Siminicea, Gheorghe Haliţa, a declarat că avionul s-a prăbuşit la aproximativ 500 de metri de o zonă locuită, cu case, şi că, potrivit unui martor ocular, motorul aparatului de zbor cu două locuri s-ar fi oprit, după care avionul a planat puţin şi apoi s-a prăbuşit.

Conform primarului, după prăbuşire nu a avut loc nicio explozie, iar avionul nu este extrem de deteriorat, fiind deformată doar partea din faţă a acestuia.

Pilotul ar fi putut muri în momentul în care s-a izbit de bord.

Eric Rossmann este director general adjunct al Ambro Suceava, avea 38 de ani şi era căsătorit cu o suceveancă, cu care are o fetiţă în vârstă de un an.

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, care s-a deplasat în zona accidentului, a declarat, la rândul său, că un martor ocular a sesizat că s-a oprit motorul avionului şi că, ulterior, aparatul a căzut. Onofrei a precizat că avionul a căzut pe un teren drept, lângă un fost IAS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici