Directorul British Museum a demisionat după ce sute de obiecte preţioase au fost furate

Directorul British Museum a declarat vineri că va demisiona imediat, pe fondul investigaţiilor privind furtul sau dispariţia a sute de obiecte, inclusiv bijuterii din aur, pietre semipreţioase şi antichităţi datând din secolul al XV-lea î.Hr.

409 afișări
Imaginea articolului Directorul British Museum a demisionat după ce sute de obiecte preţioase au fost furate

Hartwig Fischer intenţiona să se retragă din funcţie anul viitor, dar a declarat că prezenţa sa a devenit o distragere a atenţiei după ce recent au fost ridicate întrebări cu privire la faptul dacă muzeul a luat în serios avertismentele. În urmă cu doi ani, un comerciant de artă a contactat oficialii muzeului pentru a raporta bănuiala că obiecte din colecţie sunt comercializate online, conform AP.

"Este evident că British Museum nu a răspuns la fel de cuprinzător cum ar fi trebuit ca răspuns la avertismentele din 2021 şi la problema care a apărut acum pe deplin", a declarat Fischer. "Responsabilitatea pentru acest eşec trebuie să revină în cele din urmă directorului".

Poliţia metropolitană din Londra investighează acum furturile. Muzeul a anunţat anterior că a concediat un membru al personalului şi a ordonat o revizuire independentă a securităţii, precum şi un ''program viguros pentru a recupera obiectele lipsă″.

Birtish Museum, vechi de 264 de ani, este o atracţie turistică majoră a Londrei, atrăgând vizitatori din întreaga lume care vin să vadă o colecţie vastă de artefacte din întreaga lume.

De asemenea, muzeul a atras adesea controverse pentru că a respins solicitările comunităţilor din întreaga lume de a returna obiectele cu semnificaţie istorică, dobândite în timpul Imperiului Britanic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici