Directorul general al RADET: Nu am dat niciodată contracte preferenţiale în schimbul unor bani

Directorul general al RADET Bucureşti, Ion Voicu, a declarat, vineri, că nu a acordat niciodată contracte preferenţiale în schimbul unor bani şi că nu a semnat vreodată astfel de documente păguboase pentru instituţia pe care o conduce.

1001 afișări
Imaginea articolului Directorul general al RADET: Nu am dat niciodată contracte preferenţiale în schimbul unor bani

Directorul general al RADET: Nu am dat niciodată contracte preferenţiale în schimbul unor bani (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Declaraţia a fost făcută la sediul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), unde anchetatorii fac în continuare percheziţie şi ridică documente.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că printre proprietăţile percheziţionate în dosarul prejudiciului creat RADET se numără şi casa din Glina a lui Voicu.

Potrivit declaraţiei de avere din octombrie 2012 a directorului general RADET, acesta are un teren intravilan de 540 de metri pătraţi şi o casă de 210 metri pătraţi în comuna Glina din Ilfov, pe care le deţine împreună cu soţia sa. Voicu mai are un apartament în Bucureşti, cumpărat în 1992, un autoturism Ford Focus din 1999 şi un Volkswagen din 2006.

Conform aceleiaşi declaraţii, directorul RADET trebuie să restituie două credite bancare, de 51.000 de euro şi, respectiv, 1.900 de lei, precum şi un împrumut de 30.000 de euro luat de la Ileana Dima.

Ion Voicu a avut, ca director la RADET, venituri de 89.811 lei şi a mai încasat, ca lector, 2.700 de lei de la Colegiul Tehnic "Anghel Saligny", 6.394 de lei de la Opportunity Associates Rom, 1.177 lei de la SLI şi 21.938 de la ASER POSDRU.

Voicu se află la conducerea RADET Bucureşti din septembrie 2012.

Anchetatorii au ridicat 500.000 de euro, contracte, documente de plată, facturi şi devize de lucrări în urma percheziţiilor făcute vineri la RADET şi la alte adrese din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, potrivit unor surse din Poliţie.

Sursele citate au precizat că în cazul celor 500.000 de euro există suspiciuni că ar fi fost primiţi cu titlu de mită.

Anchetatorii au făcut percheziţii la RADET şi la sediile unor firme, printre care şi societatea de construcţii Erbaşu, precum şi la locuinţele unor persoane, au mai spus sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici