Directorul Regional Air Services va prelua conducerea AACR

Funcţia de director general al Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR), în urma demisiei lui Florea Geică, va fi preluată de Adrian Ştefan Vasilache, şeful unei companii private, Regional Air Services.

213 afișări
Imaginea articolului Directorul Regional Air Services va prelua conducerea AACR

Directorul Regional Air Services va prelua conducerea AACR

Vasilache a fost propus de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Antonel Tănase şi a primit avizul ministrului de resort, Ludovic Orban.

"Dintre mai mulţi candidaţi, l-am propus pe Vasilache Adrian Ştefan, şi ministrul a acceptat", a declarat joi Tănase, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că decizia asupra unei eventuale suspendări a brevetului de zbor al lui Geică va fi luată de comisia de investigaţie a incidentului din Turcia, din urmă cu două săptămâni.

Totodată, Tănase a menţionat că Geică nu va primi nicio compensaţie în urma demisiei, întrucât contractul acestuia a încetat prin acordul părţilor.

Noul şef al AACR va prelua funcţia la 1 noiembrie.

Vasilache deţine brevete de zbor pentru 14 tipuri de avioane şi are 2.800 de ore de zbor.

El a absolvit Facultatea de Aeronave din Politehnică, în 1998, şi nu a deţinut până în prezent vreo funcţie publică.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a aprobat, joi, demisia directorului general al Autorităţii Aeronautice Civile Române.

Viitorul şef al AACR este director general al Regional Air Services. Compania a fost înfiinţată în anul 1998 având ca obiect de activitate servicii de lucru aerian şi aviaţie generală (zboruri aviochimice, lansări paraşutişti, tractare bannere, aerotaxi şi zboruri de agrement).

În 1999, compania a preluat de la Aviaţia Utilitară aerodromul Tuzla Constanţa, devenind astfel proprietara primului aerodrom privat din România. Cu o suprafaţă de 36 hectare, aerodromul dispune de două piste, un hangar, clădiri administrative şi un depozit de combustibil.

Compania este prima şcoală privată de aviaţie, având ca scop obţinerea brevetului de pilot privat pentru avion.

Totodată, Regional Air Services se ocupă cu vânzări de avioane, vânzări de aeronave şi avioane second hand.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici