Discuţie aprinsă Andronescu - Boc, după reducerea bugetului educaţiei - surse

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a avut o discuţie aprinsă cu premierul Emil Boc imediat după şedinţa de sâmbătă a Guvernului, în care bugetul instituţiei a fost semnificativ diminuat comparativ cu alocaţiile iniţiale, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

10 afișări
Imaginea articolului Discuţie aprinsă Andronescu - Boc, după reducerea bugetului educaţiei - surse

Emil Boc si Ecaterina Andronescu (Montaj foto)

La discuţia care a avut loc în cabinetul premierului a participat şi Graţiela Iordache, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

"A fost o discuţie aprinsă pe tema alocaţiilor bugetare pentru învăţământ. Astfel de confruntări au mai avut loc anterior între ministrul Educaţiei şi cel al Finanţelor, Ecaterina Andronescu reproşându-i atunci ministrului de Finanţe, Gheorghe Pogea, bugetul alocat ministerului şi explicându-i că România nu trebuie să devină «o ţară de analfabeţi» din cauza Fondului Monetar Internaţional", au arătat sursele citate.

Guvernul a aprobat, sâmbătă, prima rectificare bugetară din acest an. Unul dintre cele mai afectate ministere este cel al Educaţiei, pentru care cheltuielile acceptate au fost tăiate cu 676 milioane lei, de la un total iniţial de 11,9 miliarde lei. Cheltuielile de personal ale ministerului sunt astfel diminuate cu 59,73 milioane lei, cele aferente bunurilor şi serviciilor scad cu 47,18 milioane lei, iar cheltuielile de capital sunt diminuate cu 305,16 milioane lei.

Ordonanţa de rectificare include şi o anexă prin care cheltuielile de personal din instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat, asigurate din sume defalcate din TVA, sunt reduse cu 811,89 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici