Distribuirea laptelui în şcolile din Cluj, sistată după ce s-au găsit neconformităţi

DSVSA Cluj a sistat, vineri şi luni, distribuirea laptelui la şcoli din programul guvernamental "Laptele şi cornul”, după ce mai mulţi directori de unităţi de învăţământ au reclamat calitatea produsului, analizele relevând câteva probe neconforme din punct de vedere bacteorologic.

192 afișări
Imaginea articolului Distribuirea laptelui în şcolile din Cluj, sistată după ce s-au găsit neconformităţi

Distribuirea laptelui în şcolile din Cluj, sistată după ce s-au găsit neconformităţi

Şeful DSVSA Cluj, Ioan Oleleu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că dacă laptele din cutiile cu probleme ar fi ajuns în consum, ar fi putut produce îmbolnăviri, dar, din fericire, nu s-a înregistrat niciun astfel de caz.

"S-a sistat vineri şi luni distribuirea laptelui în şcolile din judeţul Cluj, iar buletinele de analiză au relevat din câteva probe anumite neconformităţi din punct de vedere bacteorologic. Recipienţii în care se afla laptele, acele cutii, prezentau deformări. Dacă laptele din cutiile respective ar fi ajuns în consum, ar fi putut crea probleme copiilor dar, din fericire, nu am avut niciun astfel de caz. Urmează să se verifice cauzele care au dus la înregistrarea acelor neconformităţi. Există posibilitatea ca distribuirea laptelui să se reia de marţi”, a spus Oleleu.

La rândul său, şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat că la instituţia pe care o conduce s-au primit, joi şi vineri, mai multe sesizări de la directori de şcoli care au reclamat faptul că erau umflate cutiile cu lapte.

"S-a luat măsura preventivă a blocării întregului lot de lapte care urma să fie distribuit vineri în judeţ. Distribuirea a fost sistată şi luni. Nu avem niciun copil îmbolnăvit”, a spus Cuibus.

Licitaţia pentru distribuirea laptelui din programul guvernamental "Laptele şi cornul”, organizată de Consiliul Judeţean Cluj în anul 2013, a fost câştigată de SC Dorna SA, fiind încheiat un contract cadru pe patru ani. Valoarea totală a contractului este de 6,6 milioane de lei.

De produsele din programul "Laptele şi cornul” beneficiază circa 57.000 de elevi din judeţul Cluj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici