Diurna poliţiştilor şi jandarmilor aflaţi în misiune NATO în Afganistan creşte la 90 de euro

Diurna poliţiştilor şi jandarmilor aflaţi în misiune NATO în Afganistan creşte de la 60 la 90 de euro, ajungând la valoarea diurnei militarilor, în condiţiile în care cele două categorii de personal desfăşoară misiuni similare.

1048 afișări
Imaginea articolului Diurna poliţiştilor şi jandarmilor aflaţi în misiune NATO în Afganistan creşte la 90 de euro

Diurna poliţiştilor şi jandarmilor aflaţi în misiune NATO în Afganistan creşte la 90 de euro (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

La propunerea viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, Guvernul a adoptat miercuri, prin ordonanţă, creşterea drepturilor de diurnă cuvenite pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) care se află în misiune NATO în Afganistan, informează un comunicat al ministerului.

Anterior acestei modificări, în legislaţia naţională, existau diferenţieri între drepturile cuvenite poliţiştilor şi cele cuvenite cadrelor militare, în condiţiile în care ambele categorii de personal desfăşoară misiuni similare, în aceleaşi condiţii. Astfel, personalul militar beneficia de o diurnă zilnică de 90 de euro, iar poliţiştii de o diurnă zilnică de 60 de dolari.

Prin ordonanţa aprobată miercuri, pentru angajaţii MAI, poliţişti şi jandarmi, diurna zilnică va fi de 90 de euro.

Noul cuantum va fi aplicat atât angajaţilor MAI aflaţi în prezent în Afganistan, cât şi celor care urmează a fi dislocaţi.

Personalul MAI care participă la misiunea NATO în Afganistan post-2014 Resolute Support Mission (RSM), din 21 ianuarie, numără 34 de poliţişti şi jandarmi. MAI poate pune la dispoziţie până la 50 jandarmi şi poliţişti pentru această misiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici