DNA a înregistrat în ultimul an 4.183 de dosare, unele cu foşti miniştri, parlamentari şi primari

DNA a înregistrat, din 15 mai 2013 până în prezent, 4.183 de dosare, în care sunt cercetaţi, între alţii, un ministru, doi foşti miniştri, doi senatori, trei deputaţi, trei preşedinţi de consilii judeţene, 45 de primari, dar şi şapte judecători şi doi procurori, conform unui raport de activitate.

82 afișări
Imaginea articolului DNA a înregistrat în ultimul an 4.183 de dosare, unele cu foşti miniştri, parlamentari şi primari

DNA a înregistrat în ultimul an 4.183 de dosare, unele cu foşti miniştri, parlamentari şi primari (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

În aceeaşi perioadă, DNA a trimis în judecată 262 de dosare, trei dintre acestea cu acord de recunoaştere a vinovăţiei. Astfel, au fost deferiţi justiţiei, în ultimele 12 luni, 910 inculpaţi, dintre care şase şi-au recunoscut integral faptele, prin acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

Potrivit raportului de activitate, au fost trimişi în judecată şase deputaţi, între care un fost vice prim-ministru şi un fost ministru, trei senatori, printre care un fost ministru, un membru al Parlamentului European, cinci preşedinţi şi un vicepreşedinte de Consiliu Judeţean, 39 de primari şi viceprimari, trei consilieri ai unor miniştri, doi directori ai unor trusturi de presă, un rector şi un prorector universitar, 11 judecştori, nouş procurori, 22 avocaţi, 28 ofiţeri de poliţie, 20 de oficiali vamali, 53 de jandarmi, opt ofiţeri superiori din MApN, şase comisari de Gardş Financiarş, trei de la Garda de Mediu, un prefect şi doi subprefecţi, un fost preşedinte ANAF, un preşedinte de la Camera de Comerţ şi Industrie, un preşedinte, un vicepreşedinte şi un secretar general de la Autoritatea de Supraveghere Financiarş, un preşedinte de la Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietăţilor, opt directori de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii ţn Agricultură, un preşedinte de la Federaţia Română de Fotbal, unul de la Liga Profesionistă de Fotbal şi unul de la Federaţia Română de Box.

Totodată, instanţele au dat 281 de hotărâri de condamnare privind 857 de persoane judecate în dosare ale DNA, între acestea numărându-se patru actuali şi foşti ministri, un fost europarlamentar, patru deputaţi dintre care un fost prim ministru, un senator, 11 primari, cinci judecători şi trei procurori dintre care un adjunct al procurorului general.

În raport se mai arată că, potrivit unui sondaj INSCOP din 20 mai, 50,3 la sută din populaţie consideră că DNA este implicată în mare şi foarte mare măsură în combaterea corupţiei şi că, potrivit Eurobarometrului, ponderea investigaţiilor de succes în materia infracţiunilor de corupţie din România este de 34 la sută, în vreme ce media europeană este de 26 la sută.

DNA mai menţionează că, potrivit Raportului Anticorupţie al UE, "a obţinut rezultate semnificative în circumstanţe dificile".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici