DNA a reţinut în total 97 de persoane implicate în corupţia de la vămile din vestul ţării

Direcţia Naţională Anticorupţie a reţinut, în total, 97 de persoane implicate în fapte de corupţie la vămile din vestul ţării, ultimii şapte urmând a fi duşi la Curtea de Apel Bucureşti, joi, la ora 13.00, pentru judecarea cererii de arestare a acestora.

25 afișări
Imaginea articolului DNA a reţinut în total 97 de persoane implicate în corupţia de la vămile din vestul ţării

DNA a reţinut în total 97 de persoane implicate în corupţia de la vămile din vestul ţării (Imagine: Cristian Frant/Mediafax Foto)

Între timp, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au arestat, în ultimele 24 de ore, 86 de persoane implicate în fapte de corupţie la vămile din vestul ţării, magistraţii urmând a se pronunţa şi în cazul a altor 12 învinuiţi de fapte similare de către procurorii anticorupţie.

Audierile vameşilor şi poliţiştilor reţinuţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au continuat până târziu la Curtea de Apel Bucureşti, care a decis în cazul a patru persoane să le impună interdicţii de a părăsi ţara pe perioada cercetărilor.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, la nivelul punctului de trecere al frontierei (PTF) Moraviţa şi PTF Foeni din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie de Frontieră (IJPF) Timiş, în contextul existenţei unui grup infracţional organizat, ofiţeri şi agenţi de poliţie de frontieră împreună cu lucrători vamali au acţionat în vederea strângerii de sume de bani sub formă de mită, în schimbul nedenunţării şi neconstatării unor infracţiuni sau contravenţii comise de persoane care traficau ţigări sau alcool provenite din Serbia, la trecerea frontierei de stat a României.

Pe de altă parte, în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, la nivelul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Naidăş, jud. Caraş-Severin, vameşii şi poliţişti de frontieră menţionaţi mai sus, precum şi alte persoane implicate în traficul cu ţigări, în contextul existenţei unui grup infracţional organizat, au acţionat în scopul comiterii unor infracţiuni de corupţie şi pentru a obţine importante beneficii financiare şi materiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici